Makronsnitter m. æble
12 snitter
Jeg kan huske makronsnitter fra min barndom i klassiske bagerforretninger.
Her har jeg givet mit bud på klassikeren. En klassisk lys bund, æblekompot og til sidst den seje makronmasse på toppen.
Ingredienser
Bund
125 g flormelis
225 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g smør, blødt
3 æggeblommer
Æblekompot
500 g æbler
1 tsk vaniljepasta
150 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
2 tsk revet ingefær
Makronmasse
250 g flormelis
150 g ren rå marcipan
90 g æggehvider
Fremgangsmåde Udskriv
Bund
Smuldr flormelis, mel, bagepulver og smør sammen. Saml dejen med æggeblommer. Beklæd en bradepande (cirka 30 x 20 cm) med bagepapir og pres dejen ud i formen. Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Lad bunden køle af.
Æblekompot
Skyl og skræl æbler og skær dem ud i små tern. Kom æblerne op i en gryde sammen med sukker, vanilje, citronskal og -saft og ingefær. Bring det i kog og lad det herefter simre i ca. 20 minutter. Tag det af varmen og mos eller blend æblegrøden groft (der må gerne være lidt bid). Kom marmeladen på glas og stil det til side til senere.
Makronmasse
Pisk det hele sammen (der må ikke være klumper af marcipan). Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen over æblekompotten. Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu ved 200 grader varmluft, i ca. 20-25 minutter. Lad herefter kagen køle af i formen.
Skær herefter kagen ud i 12 ens stykker og servér.