Makronsnitter m. æble

12 snitter

Jeg kan huske makronsnitter fra min barndom i klassiske bagerforretninger.

Her har jeg givet mit bud på klassikeren. En klassisk lys bund, æblekompot og til sidst den seje makronmasse på toppen.

Ingredienser

Bund

125 g flormelis
225 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g smør, blødt
3 æggeblommer

Æblekompot

500 g æbler
1 tsk vaniljepasta
150 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
2 tsk revet ingefær

Makronmasse

250 g flormelis
150 g ren rå marcipan
90 g æggehvider

Fremgangsmåde Udskriv

1
Bund

Smuldr flormelis, mel, bagepulver og smør sammen. Saml dejen med æggeblommer. Beklæd en bradepande (cirka 30 x 20 cm) med bagepapir og pres dejen ud i formen. Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Lad bunden køle af.

2
Æblekompot

Skyl og skræl æbler og skær dem ud i små tern. Kom æblerne op i en gryde sammen med sukker, vanilje, citronskal og -saft og ingefær. Bring det i kog og lad det herefter simre i ca. 20 minutter. Tag det af varmen og mos eller blend æblegrøden groft (der må gerne være lidt bid). Kom marmeladen på glas og stil det til side til senere.

3
Makronmasse

Pisk det hele sammen (der må ikke være klumper af marcipan). Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen over æblekompotten. Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu ved 200 grader varmluft, i ca. 20-25 minutter. Lad herefter kagen køle af i formen.

Skær herefter kagen ud i 12 ens stykker og servér.