27. juli 2015
Tærte med pistaciefyld, vaniljecreme og blåbær
Ca. 6-8 personer
Ingredienser
Mørdej
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
Pistaciefyld
150 g pistaciemarcipan (se opskrift)
100 g ren rå marcipan
75 g smør, blødt
80 g sukker
2 æg, str. M/L
1 nip salt
1 spsk hvedemel
Vaniljecreme
1,5 vaniljestang
60 g sukker
3 æggeblommer
2 spsk maizena, majsstivelse
3 dl sødmælk
½ citron, saften
½ dl fløde, pisket til flødeskum
I øvrigt
grønne usaltede pistacienødder
blåbær, friske
evt. spiselige blomster
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Sigt mel og flormelis i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne til det ligner brødkrummer. Ælt æg ind i dejen. Stop med at ælte så snart dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i minimum 30 minutter.
Få mine bedste tips og tricks til en sprød mørdej i denne how to video.
Pistaciefyld
Ælt pistaciemarcipan, marcipan, sukker og smør sammen, gerne med hænderne. Ælt æg, salt og mel i massen til den er homogen.
Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse og kom dejen i en aflang tærteform.
Kom pistaciefyldet i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader i ca. 15-20 minutter. Lad tærten køle helt af på en bagerist.
Vaniljecreme
Kom vaniljekorn, sukker, æggeblommer, maizena og 1 dl af mælken i en skål og pisk det godt sammen. Kom de tomme vaniljestænger og resten af mælken i en gryde og bring i kog. Når mælken så småt koger kommes æggeblandingen op i gryden og der piskes godt til den tykner. Pisk gerne nogle minutter efter den er tyknet, således at maizenaen er kogt ud. Kom vaniljecremen i en skål og beklæd den med film helt ned til cremen, så den ikke danner skin. Lad den køle ned (max 5 grader).
Cremen piskes til en homogen og glat creme. Citronsaft og flødeskum vendes i, og cremen kommes over tærten (gem lidt til pyntning).
I øvrigt
Hak nødder fint og drys over tærten. Placér en stribe vaniljecreme i midten er tærten. Pynt med blåbær og blomster. Servér den gerne med ekstra blåbær.
Tips
Se denne how to video og få mine tips til en perfekt konditorcreme.
God bagning!
Flere opskrifter:
Frugtbrød med julekrydderier
Indfarvning af chokolade med pulverfarve
Tærte med hindbær og hvid chokolade