Mini kiksekage med hindbær
25. marts 2017

Mini kiksekage med hindbær

6 kiksekager

Ingredienser

Vanilje hindbær kiks

1 god vaniljestang
60 g flormelis
150 g hvedemel
2 tsk hindbærstøv
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Kiksekage

110 g smør
250 g god mørk chokolade, 70 %
2 spsk flormelis
1,5 past. æggeblomme

I øvrigt

12 hindbær, friske
spiselige blomster
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Vanilje hindbær kiks

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt flormelis. Smuldr vaniljesukker, flormelis, hvedemel, hindbærstøv og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time. Udrul herefter dejen tyndt, og udstik 18 små runde kiks (3 cm i diameter). Bag dem ved 190 grader varmluft i 5 minutter. Lad dem køle ned.

2
Kiksekage

Smelt smørret i en gryde. Hak chokolade fint, og rør det ud i det smeltet smør til en glat masse. Rør flormelis og æggeblommer sammen og vend det i chokolademassen.

Samling: Afsæt 1 spsk chokolademasse i bunden af formene. Placer en vaniljehindbær kiks og hæld endnu 1 spsk chokolademasse herpå. Gentag, så du har 3 lag kiks. Afslut med chokolademasse.

3
I øvrigt

Dekorer med friske hindbær, blomster og guldstøv.

Mini kiksekage

En klassisk mini kiksekage i nye klæder. En appetitlig lille mundfuld – mini kiksekage med vanilje-hindbær kiks og friske hindbær. Det klæder den ellers lidt tunge sag, at få et pift af hindbær.

Du kan lave kiksekagerne 1-2 dage før de skal nydes – de kan nemlig godt lide at stå på køl natten over.

Jeg har anvendt små fine silikoneforme, som er formet som en “blomst” – så fine. De kan købes hos HOWABOUT (det er også her jeg har min silikonebrødform med rillet kant, min kagerulle med silikonebelægning osv. I er så heldige at få 10 % rabat på formene – I kan købe formene her. Brug Rabatkoden DITTEJULIEJENSEN (denne del er sponsoreret, men kagen min egen)

Procesbilleder

Kiksekage_DitteJulieJensen

Kiksekage_DitteJulieJensen1

Kiksekage_DitteJulieJensen2

Kiksekage_DitteJulieJensen6

Flere opskrifter:

Æbletærter med æblefyld, æblechips og flødeskum

Müsli bagels – gode til madpakken

Æblelagkage med fragilitebunde

Vaniljekranse

GemGem

GemGem