Cheesecake med hindbær og lakrids

Reklame for FINAX

Jeg vælter i hindbær i min have lige for tiden – hvilket jeg er fuldstændig pjattet med! Derfor tryllede jeg denne utrolig lækre cheesecake frem med hindbær og lakrids. En kombi man aldrig går alt i byen med. Dog vil jeg sige, at min far har aldrig rost en kage så meget! Så han fik to ekstra stykker kage med hjem 😉

Cheesecake med hindbær og lakrids – på sådan en afballanceret måde, også for ikke-lakrids-elskere. Jeg elsker lakrids i meget små mængder. Bunden er lavet som en chewy cookiebund med et strejf af lakrids og karamelliseret hvid chokolade og naturligvis mit yndlings kage hvedemel.

Har du ikke prøvet FINAX Kage hvedemel endnu, må du simpelthen prøve det! Jeg har nu brugt det i knap et års tid og er KÆMPE fan og vanvittig stolt af, at ligge navn til produktet. Læs mere om Kage hvedemel hos Finax.

Cheesecake med hindbær og lakrids

til 8 personer

COOKIEBUND
80 g Kage hvedemel, FINAX
1/2 tsk bagepulver
1 tsk lakridsgranulat
80 g lyst rørsukker
80 g blødt smør
50 g hvid chokolade, gold (karamelliseret)

Ælt alle ingredienserne sammen pånær chokoladen. Når massen er ensartet tilsættes chokoladen (hakket eller i knapper). Pres dejen ud i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 180 grader varmluft i 12-15 min. Lad bunden køle af i formen. Placer et stykke kageplast ned langs kanten.

HINDBÆROSTECREME
3,5 blad husblas
150 g hindbær
1 citron, saften heraf
1/2 tsk vaniljepasta eller 1 tsk vaniljesukker
200 g flødeost, neutral
1 dl creme fraiche, 18 %
100 g flormelis
2 dl piskefløde
100 g friske hindbær

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kom hindbær, citronsaft og vanilje op i en gryde og bring det i kog, Lad det koge i 1-2 min. Mas hindbærrene og rør den udblødte husblas heri. Lad det svale. Rør flødeost, creme fraiche og flormelis sammen i en skål til en ensartet masse. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med hindbærkompotten, og kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde. Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.

Placer de friske hindbær på cookiebunden og hæld herefter ostecreme ud over bund og hindbær. Glat overfladen og stil kagen på køl i mens 3-4 timer eller gerne natten over.

MARENGSMASSE (hvis du synes kagen skal pyntes som på billedet)
70 g æggehvider
70 g hvidt sukker
70 g flormelis
lidt pink/rosa pastafarve

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret. Pisk det til en sej marengs. Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen. Fordel massen i 3 skåle, og indfarv hver marengsmasse. Jeg havde en hvid, let rosa og mørke rosa. Hæld hver farvet marengsmasse på sprøjtepose med en rund glat. Fæstn bagepapiret på en bageplade og afsæt små marengstoppe. På et anden bageplade laves lange stave af marengs. Bag dem ved 110 grader varmluft i 40-50 min. Det afhænger af din ovn. Når de er helt afkølet brækkes stavene i mindre stykker og kan anvendes som pyt.

IØVRIGT
friske hindbær

Befri kagen fra formen og kageplast. Dekorer med marengsstave og pynt samt friske hindbær.

SÅDAN GØR DU I BILLEDER:

DEL
VISSKJUL Kommentarer (4)
  1. Ser virkelig lækker ud
    Jeg er ret ny i kagekøkkenet, så har lige et spørgsmål ☺️
    Hvor får man fat i hvid chokolade, gold (karamelliseret)
    ‍♀️☺️

  2. Jeg skal prøve at lave denne kage i weekenden til en barnedåb. Nøj jeg glæder mig!! Kan kagen stå natten over og stadig være lige så god og kan den laves med almindelig god hvid chokolade i stedet for hvid chokolade, gold (karamelliseret)? 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram