Blomme cheesecake

8-10 personer

Cheesecake smager bare herligt.

Denne ostekage består af en cookiebund med en masse nødder og sukker. Herpå har jeg smurt en sød blommemarmelade inden ostecremen er hældt på. På toppen har jeg lagt et sirligt mønster af friske skiver blomme og til sidst en blank gelé med smag af hyldeblomst.

Ingredienser

Cookiebund m. nødder

100 g smør, blødt
50 g lyst rørsukker
50 g brun farin
1 æg, str. M/L
100 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
1 nip havsalt
50 g mandler
50 g god mælkechokolade

Blommemarmelade

300 g blommer, uden sten (6-8 hele blommer)
250 g syltesukker
1 tsk vaniljepasta
1 citron, saften heraf

Ostecreme

2 blade husblas
200 g flødeost naturel
0,75 dl creme fraiche 18%
70 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 økologisk citron, saften og skalen heraf
2 dl piskefløde

Pynt

4-5 friske blommer
4 blade husblas
1 dl hyldeblomstkoncentrat
1 dl vand

Fremgangsmåde Udskriv

1
Cookiebund m. nødder

Kom smør og sukker op i en skål og ælt det sammen med hænderne. Tilsæt æg og sigt herefter hvedemel og bagepulver i dejen. Ælt det hele godt sammen. Tilsæt salt og rør i dejen. Hak mandler og chokolade fint. Ælt mandler og chokolade i dejen til dejen er ensartet. Placér en kagering (20 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom dejen i formen og pres den ud til kanten. Bag bunden ved 180 grader i 15-20 minutter. Lad den køle helt af.

2
Blommemarmelade

Halvér blommer og fjern stenene. Skær blommerne ud i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukker, vanilje og citronsaft. Bring i kog og lad blandingen simre til blommerne er kogt møre og saften er kogt ind. Lad marmeladen svale.

Befri cookiebunden fra kageringen og rengør den. Kom et stykke kageplast langs kageringens kant og placér herefter cookiebunden i kageringen igen. Hæld marmeladen over cookiebunden og stil kagen på køl.

3
Ostecreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaft op over vandbad sammen med den udblødte og afdryppede husblas. Rør husblassen ud i saften. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften.  Kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den sammen med flødeosteblandingen af to omgange så din ostecreme forbliver luftig og lækker. Hæld ostecremen på sprøjtepose og fordel massen i formen. Stil herefter kagen på køl i minimum 3 timer.

4
Pynt

Halvér blommer og fjern stenene. Skær herefter tynde skiver af blommerne og placér dem på toppen af kagen i en cirkel. Start med at placére blommerne langs kagens kant. Vend blommerne den modsatte vej, når du laver den inderste cirkel. Stil kagen på køl.

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom hyldeblomstkoncentrat og vand op i en gryde og varm op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og kom den udblødte husblas i saften. Lad det svale, til saften begynder at få en gelé lignende konsistent. Hæld det herefter over blommerne og kom kagen på køl i en time til geléen har sat sig.

Placér herefter kagen på dit ønskede kagefad og fjern forsigtigt kagering og kageplasten.