Blåbærcheesecake m. mørk chokolade
8-10 personer
Glutenfri
En klassiske cheesecake med en dyb chokoladebund med mandler og en frisk og let syrlig ostemasse med smag af blåbær.
Denne bærcheesecake er super nem at kaste sig i kast med. Den glutenfri bund kræver kun få ingredienser og ingen bagetid. På toppen af chokolade og nøddebunden er der en blød blåbærcreme og til sidst den klassiske cheesecakemasse.
Jeg har pyntet min cheesecake med sirlige chokoladesnirker for at skabe et elegant og fint udtryk til en ellers klassisk hverdagskage.
Ingredienser
CHOKOLADE-MANDELBUND
200 g god mørk chokolade, 70%
100 g smør
100 g mandler
BLÅBÆRCCREME
150 g blåbær, friske eller frosne
50 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
2 tsk majsstivelse
2 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M
BLÅBÆROSTEMASSE
3 blade husblas
100 g blåbær, friske eller frosne
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
200 g flødeost naturel
1 dl creme fraiche, 18%
75 g flormelis
2 dl piskefløde
I ØVRIGT
friske blåbær
chokoladesnirkler
spiselige blomster
Fremgangsmåde Udskriv
CHOKOLADE-MANDELBUND
Smelt chokolade og smør i en tykbundet gryde. Hak halvdelen af nødderne mellemgroft og resten meget fint, gerne i en minihakker. Vend nødderne i chokolademassen. Placér en justerbar kagering fra By Ditte Julie (22-24 cm i diameter) beklædt med kageplast langs kanten, på et serveringsfad. Hæld chokolademassen op i formen og glat bunden ud. Stil kagen på køl i minimum 30-60 minutter. Bunden skal have sat sig/være helt kold, når blåbærcremen hældes på.
BLÅBÆRCCREME
Kog blåbær, sukker og citronsaft op til sukkeret er opløst. Tag blandingen af varmen og mos den groft med en gaffel. Opløs majsstivelse i vand og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage på varmen og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i blåbærmassen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen er kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og hældes på en tallerken og overfladen dækkes med husholdningsfilm. Lad den køle af, så ikke den smelter chokoladebunden, når den hældes på.
Når både chokoladebund og blåbærcreme er kold, hældes cremen over bunden og glattes ud med en kagespartel. Stil kagen tilbage på køl og forsæt med ostemassen.
BLÅBÆROSTEMASSE
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kog blåbær op sammen med citronsaft og -skal. Lad det koge i små 5 minutter. Blend herefter massen til en lind puré. Rør den udblødte husblas heri. Lad det svale kort. Rør flødeost, creme fraiche og flormelis sammen i en skål til en ensartet masse. Rør forsigtigt blåbærpuréen i ostemassen. Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig. Kom ostecremen over kagen og giv kagen nogle lette bank mod bordpladen og glat overfladen ud med en kagespartel.
I ØVRIGT
Pynt kagen lige som du ønsker eller brug billedet til inspiration.