Svampet lagkage med brombær og mælkechokolade

Reklame for Finax

Brombærrene kommer lidt tidlligere i år grundet vores fantastisk sommer! Så allerede nu, kan de lækre bær plukkes og nydes. Jeg har lave en svampet lagkage med brombær! Med brombærcreme og brombærmousse – dobbelt op på de smagsfyldte bær!

Jeg valgte nogle svampet lagkagebunde med mælkechokolade. En fantastisk fedme til de søde og syrlige bær. Bunden er naturligvis lavet på FINAX Kage hvedemel, som jeg faktisk altid bruger! Du kan læse meget mere om kage hvedemelet på FINAX’s hjemmeside.

TIPS..

De typiske spørgsmål til sådanne en lagekage er:

 • Kan kagen fryses – ja, det kan den godt.
 • Kan jeg lave den i en større springform – ja, selvfølgelig – blot gang en halv op, hvis du bruger en form på 24-26 cm istedet for de 20.
 • Kan jeg anvende andre bær – ja, og det kan du godt.

Svampet lagkage med brombær og mælkechokolade

til ca. 8-10 personer

CHOKOLADEBUND
100 g god mælkechokolade
100 g smør
100 g lyst rørsukker
3 æg, str. M/L
50 g Finax Kage Hvedemel

Smelt chokolade og smør i en tykbundet gryde. Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps. Vend forsigtig chokolademassen i æggesnapsen og herefter sigtes melet og vendes i. Del dejen i to portioner og hæld den op i to springforme eller kageringe beklædt med bagepapir på bunden 20 cm i diameter. Ellers bages de over to omgange. Bag bundene ved 180 grader varmluft i ca. 20 min. Lad bunden køle en smule.

BROMBÆRCREME
2 blade husblas
200 g brombær
70 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
1 tsk. majsstivelse (maizena)
1 spsk. vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M
20 g koldt smør, i små tern

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog brombær, sukker og citronsaft, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen, og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset, og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i bærmosen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 min. Rør små tern af koldt smør i cremen. Tilsæt til slut den udblødte og afdryppede husblas direkte til cremen. Lad cremen svale.

SAMLING: placer en bund på et kagefad. Kom kageplast og en kagering eller ringen fra springformen omkring kagen. Smør brombærcremen udover bunden. Stil kagen på køl imens du forbereder moussen.

BROMBÆRMOUSSE
2 blade husblas
150 g brombær
2 spsk lyst rørsukker
1 økologisk citron, saft og skal
2 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog brombær, sukker, fintrevet citronskal og -saft op i en lille gryde i ca. 10 min. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme brombærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med brombærsaften (gerne over 3 omgange). Hæld halvdelen af moussen udover brombærcremen. Placer den anden kagebund og hæld resten af moussen op i formen. Giv kagen nogle lette bank mod en bordplade og glat overfladen ud. Stil kagen på køl i mindst 3-4 timer eller gerne natten over.

CHOKOLADEBÅND
100 g god hvid chokolade
1-2 tsk blåbær eller solbærstøv

Klip et stykke kageplast så det passer til kagens højde om omkreds. Temperer den hvide chokolade – se evt. denne video. Rør blåbær eller solbær støv i og smør det ud på kageplasten. Befri kagen fra formen og kageplast. Kom herefter chokoladebåndet omkring kagen og stil den på køl kort, til chokoladen har sat sig.

IØVRIGT
friske brombær og blåbær
rød skovsyrer
marengstoppe

Dekorer kagen som på billedet eller som du ønsker.

SAMLING I BILLEDER:

DEL
VISSKJUL Kommentarer (20)
 1. Hej Ditte
  Først og fremmest, hvor er det nogle helt igennem smukke kager du laver!
  Du har allerede skrevet at kagen kan fryses. Men lige et lille dumt spørgsmål – fryser man den med eller uden chokoladebåndet?
  Mvh Sarah

 2. Skal bundene være kolde når cremen kommes på eller skal de helst være lune?
  Vil det være dumt at si kernerne fra, når man laver cremen?

  1. Bundene må gerne være kolde, men kagen kan også sagtens samles, når de stadig er lidt lune. Kernerne kan du godt si fra cremen, men det behøves ikke 🙂

 3. Hej, ville man kunne lave en brombærcreme og hindbærmousse eller vil det så være bedst at køre ren hindbær? 🙂

  1. Jeg ville bage dem ad to omgange, men du kan godt bage dem i samme og så dele den efterfølgende. Vær dog opmærksom på, at kagen skal have længere bagetid, da det er en større masse 🙂

 4. Hej Ditte
  Jeg vil kaste ig ud i denne lækre kage til min søns fødselsdag i weekenden. Jeg har blot et enkelt spørgsmål: Kan man udelade chokoladen fra bundene? Og i fald man kan, skal man så erstatte med noget i forhold til konsistens/smag?

  På forhånd tak – og tak for mange skønne opskrifter

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.