Jordbærlagkage med brownie, pistacie og lime
10-12 personer
Glutenfri
En sommerlagkage med masser af smag af sommer, jordbær, lime, chokolade og pistacie.
Denne sommerkage er perfekt til alle sommerens fester som fx. runde fødselsdage, konfirmationer, brylluper eller andre store mærkedage.
Der er mange elementer i opskriften, men jeg guider dig hele vejen igennem og kagen kan nemt laves over flere dage (sågar over flere måneder).
Ingredienser
Browniebund
150 g god mørk chokolade
150 g lyst rørsukker
150 g smør
3 æg, str. M/L
15 g mandelmel
Pistaciebund
100 g pistacienødder
100 g mandler
100 g flormelis
100 g æggehvider
4 spsk flormelis
1 nip havsalt
Jordbærmousse
2 blade husblas
200 g jordbær, friske eller frosne
2 spsk lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, saften heraf
2 dl piskefløde
Limemousse
3 blade husblas
2 økologiske lime, saften og skallen heraf
50 g lyst rørsukker
0,5 dl hyldeblomstsaft, koncentreret
1 dl creme fraiche, 18 %
2 dl piskefløde
Krystalliseret hvid chokolade
25 g god hvid chokolade
25 g hvidt sukker
25 g vand
Flødeskum
1 dl piskefløde
I øvrigt
friske bær
blomster
macarons
Fremgangsmåde Udskriv
Browniebund
Kom chokolade, sukker og smør over et vandbad og lad det hele smelte ved middelvarme. Tag det af varmen når sukkeret er opløst. Pisk æg i chokoladeblandingen et ad gangen og vend herefter mandelmel i blandingen. Kom dejen op i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag browniebunden ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Lad bunden køle af på en bagerist. Fjern kageringen fra bunden og rengør kageringen.
Pistaciebund
Blend pistacienødder, mandler og flormelis til fint nøddemel. Pisk æggehvider sammen med 4 spsk flormelis til en luftig marengs. Vend nøddemel sammen med marengs sammen med salt, og fordel dejen i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (24 cm i diameter). Bag bunden ved 180 grader i 10-12 minutter. Lad bunden køle af på en bagerist. Fjern kageringen fra bunden og rengør kageringen.
Jordbærmousse
Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Kom jordbær, sukker, vanilje og citronsaft i en gryde og bring i kog. Lad det simre i ca. 5-10 minutter. Sigt massen så du kun har lagen tilbage. Rør den udblødte husblas ud i den lune lage. Pisk fløde til en let flødeskum og vend lagen heri.
Samling
Placér browniebunden i en kagering foret med et stykke kageplast. Hæld jordbærmoussen herover og stil kagen på køl i ca. 30 minutter til moussen har sat sig en smule.
Placér pistaciebunden herpå og stil kagen på køl igen.
Limemousse
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom limeskal og sukker i en minihakker eller en morter og lav limesukker. Kom limesaft, limesukker og hyldeblomstsaft i en gryde og varm det op i ca. 10 minutter. Rør den udblødte husblas ud i den varme lage. Lad lagen svale til den er lillefingervarm. Rør creme fraiche ud i lagen. Pisk fløden til en letpisket flødeskum. Vend flødeskummen og lagen sammen over tre omgange.
Hæld moussen over kagen og stil den på frys natten over.
Krystalliseret hvid chokolade
Hak chokolade fint og kom i en skål, der tåler varme. Kog sukker og vand op til 135 grader og hæld herefter straks siruppen over chokoladen i en tynd stråle under konstant piskning med elpisker. Når chokoladen er krystalliseret, fordeles den på et stykke bagepapir, så det kan køle helt af inden brug.
Flødeskum
Pisk fløde til en sprøjtefast flødeskum.
MARMORERET MARCIPANBÅND
Ælt marcipan med flormelis og glukosesirup. Læg den på køl i ca. 30 minutter. Del marcipanen i 2 lige store dele. Indfarv hver portion med hhv. hvid og mørk rosa. Tril hver farve ud i en lille stav og pres begge sammen. Sno herefter den store stav og kram den sammen. Gentag dette indtil du får den ønskede marmorerede effekt. Udrul marcipanbåndet i 4 mm tykkelse så det passer til kagens omkreds. Lad båndet være ca. 5 cm højere end din kage.
Befri kagen fra kageringen og kageplast og placér den på et serveringsfad. Smør kagen op med flødeskum og kom marcipanbåndet omkring kagen.
I øvrigt
Pynt din kage med krystalliseret chokolade, bær, blomster og macarons.