Islagkage ala Gin Hass
6-8 personer
Glutenfri
En islagkage til sommerens fester og begivenheder.
Jeg elsker en god islagkage – selvfølgelig fordi det smager magisk, men også fordi det er så nemt at lave i forvejen. Det er bare herligt, når man nyder en aften på terrassen med gode venner og familie.
Islagkagen består af mangois, citronis og en nøddebund – som en ægte sommer drink ala Gin Hass.
Ingredienser
Mangois
50 g mangotern, friske eller frosne
25 g syltesukker
2 spsk lyst rørsukker
25 g past. æggeblommer
1 dl piskefløde
NØDDEBUND
75 g æggehvider
75 g lyst rørsukker
75 g blandede nødder
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
Citronis
1 dl citronsaft (fra ca. 2 citroner)
40 g syltesukker
40 g lyst rørsukker
40 g past. æggeblommer
1,5 dl piskefløde
I øvrigt
1 økologisk lime, skallen heraf
Fremgangsmåde Udskriv
Mangois
Bring mango og syltesukker i kog i en gryde. Lad det koge indtil mangostykkerne er kogt møre. Lad køle. Pisk sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps i ca. 7-10 minutter. Vend forsigtigt de to masser sammen over flere omgange. Pisk fløde til en letpisket flødeskum og vend ligeså forsigtigt i æggesnapsen. Hæld massen i en rund toppingform med bobler fra By Ditte Julie. Stil isen på frys i minimum 3 timer.
NØDDEBUND
Pisk æggehvider let skummende. Tilsæt sukker og pisk det til en sej marengs. Hak nødder fint i en minihakker. Bland nødder, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Vend lidt af marengsen i nøddemassen – giv det nogle slag og rør herefter lidt mere marengs i massen. Gentag indtil der ikke er mere marengs. Sørg for at vende det forsigtigt sammen så du opnår så meget luftighed som muligt. Kom nøddemassen op i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i ca. 20-25 minutter ved 175 grader varmluft. Lad bunden køle.
Citronis
Bring citronsaft og syltesukker i kog i en gryde. Lad det koge indtil sukkeret er opløst. Lad køle. Pisk sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps i ca. 7-10 minutter. Vend forsigtigt de to masser sammen over flere omgange. Pisk fløde til en letpisket flødeskum og vend ligeså forsigtigt i æggesnapsen.
Befri nøddebunden fra kageringen og rengør herefter kageringen. Placér bunden på et serveringsfad. Kom den rengjorte kagering om bunden igen og for med et stykke kageplast. Hæld citronisen herover. Stil iskagen på frys i minimum 4 timer.
I øvrigt
Befri nøddebunden med citronis fra kageringen. Befri ligeledes mangoisen fra formen og placér på toppen af kagen. Riv frisk limeskal over kagen.