29. september 2015
Brombær dessert
12 personer
Ingredienser
Mazarinkager
200 g lyst rørsukker
300 g ren rå marcipan
1 vaniljestang
300 g smør, blødt
6 æg, str. M/L
75 g hvedemel
75 g mandler, finthakket
20 g brombær, frysetørrede
Brombær-blåbærmousse
4 blade husblas
100 g brombær
300 g blåbær
4 spsk lyst rørsukker
1 vaniljestang
1 økologisk citron, saften og skal heraf
4 dl piskefløde
Hvide chokoladebuer
100 g god hvid chokolade
Samling og pynt
Lidt skovsyrer
12 brombær eller blåbær, friske
1 dl fløde pisket til flødeskum
Fremgangsmåde Udskriv
Mazarinkager
Pisk marcipan, smør, rørsukker og vaniljekorn sammen. Tilsæt æggene, ét af gangen. Tilsæt hvedemel og kom de fint hakkede mandler og frysetørrede brombær i dejen. Kom den i en sprøjtepose, og klip et stort hul.
Fyld 12 muffinsforme med mazarindej (gerne silikoneforme) og bag ved 180 grader varmluft i 20-25 min. Lad den køle helt ned.
Brombær-blåbærmousse
Udblød husblas i koldt vand. Kom bær, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, citron saft- og skal op i en gryde og bring i kog. Når det koger sættes den på middel varme og koges ind i ca. 10 min.
Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage. Kom den knugede husblas heri og rør rundt. Stil den på køl, mens du pisker fløden til let flødeskum.
Herefter vendes flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi du gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller).
Kom moussen op i en sprøjtepose og fyld 12 små halvkugler med mousse, og stil på frost i ca. 2 timer (halvkugleforme størrelse 5 cm i diameter).
Hvide chokoladebuer
Temperer den hvide chokolade i en skål, som tåler microovn. Jeg hakker chokoladen fint, og smelten den langsomt i microovnen. Tjekker til den hvert 5 sek. Rør godt i den og sikre mig, at al chokoladen er smeltet og ikke overstiger 29-30 grader.
Skrab den tempererede chokolade ud på nogle stykker chokolade/kageplast, og skrab dem efter med en spartel med riller, så du laver små snørebånd. Form den forsigtigt sammen i et glas, så de kan sætte sig.
Befri dem for kageplast og hav dem klar til at komme på kagen.
(skulle der være mere chokolade tilbage, gemmer jeg det altid til næste gang på et stykke bagepapir)
Samling og pynt
Placer de afkølede mazarinkager på et fad. Kom en brombær-blåbærmousse kugle på, og kom en lille flødeskumsklat ved siden af. Placer et brombær herpå. Pynt med en hvid chokoladebue og skovsyrer.
Min kære kæreste fyldte 29 år den anden dag, og ønskede en brombær dessert med masse af marcipan og brombær, så det skulle han naturligvis få :)!! Jeg lavede derfor en mazarinkage med frysetørrede brombær og mandler, en lækker brombær-blårbærmousse med hvid chokolade pynt og brombær. Han blev meget meget glad, hvilket var det vigtigste! Men de smager også af mere 🙂
Jeg lavede denne brombær dessert til 12 mennesker.
Find flere opskrifter:
Fødselsdagsmuffins med bær og hampefrø
Pizzasnegle med fuldkorn, tomat og ost // madpakkeide
Tærte med pistaciefyld, vaniljecreme og blåbær