Brombær dessert
29. september 2015

Brombær dessert

12 personer

Ingredienser

Mazarinkager

200 g lyst rørsukker
300 g rå marcipan
1 vaniljestang
300 g blødt smør
6 æg
75 g hvedemel
75 g mandler, fint hakket
20 g frysetørrede brombær

Brombær-blåbærmousse

4 blade husblas
100 g brombær
300 g blåbær
4 spsk lyst rørsukker
1 vaniljestang
1 økologisk citron, saften og skal
4 dl fløde

Hvide chokoladebuer

100 g hvid chokolade

Samling og pynt

Lidt skovsyrer
12 friske brombær eller blåbær
1 dl fløde pisket til flødeskum

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mazarinkager

Pisk marcipan, smør, rørsukker og vaniljekorn sammen. Tilsæt æggene, ét af gangen. Tilsæt hvedemel og kom de fint hakkede mandler og frysetørrede brombær i dejen, og kom den i en sprøjtepose, og klip et stort hul.
Fyld 12 muffinsforme med mazarindej (gerne silikoneforme) og bag ved 180 grader i 20-25 min. Lad den køle helt ned.

2
Brombær-blåbærmousse

Udblød husblas i koldt vand indtil du skal bruge det. Kom bær, vaniljekorn og den tomme vaniljestang, citron saft og skal op i en gryde og bring i kog, når det koger sættes den på middel varme og koges ind i ca. 10 min.

Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage og kom den knugede husblas her i og rør rundt. Stil den på køl mens du pisker fløden til let flødeskum.

Herefter vendes flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi du gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller).

Kom moussen op i en sprøjtepose og fyld 12 små halvkugler med mousse, og stil på frost i ca. 2 timer. (halvkugleforme størrelse 5 cm i diameter).

3
Hvide chokoladebuer

Temperer den hvide chokolade i en skål, som tåler microovn. Jeg hakker chokoladen fint, og smelten den langsomt i microovnen. Tjekker til den hvert 5 sek. Rør godt i den og sikre mig, at al chokoladen er smeltet og ikke overstiger 29-30 grader.

Skrab den tempererede chokolade ud på nogle stykker chokolade/kageplastik, og skrab dem efter med en spartel med riller, så du laver små smørebånd. Form den forsigtigt sammen i et glas, så de kan sætte sig.

Befri dem for kageplastik og hav dem klar til at komme på kagen.

(skulle der være mere chokolade tilbage, gemmer jeg det altid til næste gang på et stykke bagepapir) 🙂

4
Samling og pynt

Placer de afkølede mazarinkager på et fad, og kom en brombær-blåbærmousse kugle på, og kom en lille flødeskums klat ved siden af og placer et brombær herpå og pynt med en hvid chokoladebue og skovsyrer.

Brombær_dessert_1Min kære kæreste fyldte 29 år den anden dag og ønskede jeg en brombær dessert med masse af marcipan og brombær, så det skulle han naturligvis få :)!! Jeg lavede derfor en mazarinkage med frysetørrede brombær og mandler, en lækker brombær-blårbærmousse med hvid chokolade pynt og brombær. Han blev meget meget glad, hvilket var det vigtigste! Men de smager også af mere 🙂

Jeg lavede denne brombær dessert til 12 mennesker.

Rigtig god fornøjelse 🙂 !!

Find flere opskrifter:

Fødselsdagsmuffins med bær og hampefrø

Pizzasnegle med fuldkorn, tomat og ost // madpakkeide

Tærte med pistaciefyld, vaniljecreme og blåbær

Makronsnitter m. æble

S’more pie med saltkaramel