Champagnelagkage med pære
12. oktober 2015

Champagnelagkage med pære

10 personer

Ingredienser

Valnøddebund

2 æg, str. M/L
85 g sukker
50 g valnødder, finthakket
2 spsk mel med top
½ tsk bagepulver
Lidt salt

Pærepuré med rosmarin

3 blade husblas
5 stk. pærer
30 g lyst rørsukker
0,5 dl citronsaft
1 vaniljestang
2 kviste rosmarin
1 dl champagne

Champagnemousse

6 blade husblas
3 dl champagne
0,5 dl hyldeblomst
1 dl limesaft
75 g past. Æggehvider
6 spsk sukker
3 dl fløde

Sukkerpynt

100 g sukker
Bladguld, spiseligt
Guldstøv
lakridser

Fremgangsmåde Udskriv

1
Valnøddebund

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Hak valnødderne fint og bland det med mel og bagepulver. Vend disse to ting forsigtigt sammen. Del dejen i 2 lige store dele, og bag bundene i to springe (16 cm i diameter) ved 175 gradervarmluft i 10-15 minutter. Køl bunden af.

2
Pærepuré med rosmarin

Skrald pærerne og fjern kernehuset, og skær i må stykker. Læg husblas i blød i koldt vand indtil brug.

Kog pærerne sammen med alle de andre ingredienser til de møre (ca. 15 minutter) og blend til puré. Vrid husblassen fri for vand, og rør den i pærepuréen. Lad den køle ned, indtil den er ved at sætte sig.

3
Champagnemousse

Læg husblas i blød.

Lun champagne, hyldeblomst og lime i lidt tid (kog lidt ind). Når den er kogt lidt ind (ca. 10 minutter), vrides husblas for vand og røres i. Lad den køle lidt ned.

Pisk fløden til flødeskum og pisk æggehviderne lidt. Tilsæt sukker, og pisk til sej marengs. Vend champagnesaften med lidt af flødeskummet og derefter marengsen, og til sidst resten af flødeskummet.

4
Sukkerpynt

Kog sukkeret til karamel. Lad det herefter køle til det har den rette temperatur, så du kan arbejde med den, og lave buer/ringe ud af det. Jeg lavede mine ringe omkring en kagerulle, og knækkede dem af, så de blev, som ønsket til min kage.

5
Samling

Rengør din justerbare kagering (16 cm i diameter) og for den med kageplastik.

Skær ca. 1 cm af bundene hele vejen rundt – så når du placerer en valnøddebund, har du 1 cm luft ud til kanten hele vejen rundt på kagen/springformen. Smør et lag pærepuré ovenpå bunden. Placer endnu en bund ovenpå pærepuréen, og smør endnu et lag pærepuré ud. Hæl nu forsigtigt champagnemoussen ned langt siden på formen, så den 1 cm luft-kant fyldes ud først med mousse, og herefter fyldes kagen ud med mousse, og glattes af på toppen. Kagen stilles på køl i 3 timer eller natten over.

Pynt med karamelringe, guld og guldstøv og lakridskugler.