7. marts 2016
Flødeboller med rabarber, citron og pistacie
5 flødeboller
Ingredienser
Flødebolleskum
14 stk. ODENSE, flødebolleskaller
150 g hvidt sukker
0,5 dl vand
80 g glukose sirup
100 g past. æggehvider
1 bøtte rabarber, frysetørrede
Pistaciemarcipan
200 g ren rå marcipan
½ økologisk citron, saften og skallen heraf
70 g pistacienødder
Pynt
50 g ren rå marcipan
pastafarve, Gl. rosa
Fremgangsmåde Udskriv
Flødebolleskum
Sukker, vand og glukose sirup varmes op i en gryde til 117 grader. Imens piskes æggehviderne let. Når sukkermassen har en temperatur på 117 grader hældes den ned til æggehviderne i en tynd stråle imens der piskes. Pisk nu til sejt flødebolleskum. Tager tid.
Tilsæt de frysetørrede rabarber til flødebolleskummet og vend det sammen. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose, og klip et tilpas hul. Fyld flødebolleskallerne op med skum.
Pistaciemarcipan
Ælt marcipan, citronsaft og –skal sammen. Hak pistacienødder fint og kom dem op til marcipanmassen. Ælt det hele godt sammen og kom det gerne på køl i 30 minutter. Herefter udrulles pistaciemarcipanen til 0,5 cm tykkelse. Udstik 14 bunde til flødebollerne (5-6 cm i diameter) – gerne så man lige kan se kanten. Udstik også 14 små ”blomster” som pynt/top, hvis du synes.
Pynt
Ælt marcipan og pastafarve sammen. Rul marcipanen tyndt ud. Udstik 14 små sommerfugle brug dem som pynt.
Påske – flødeboller med rabarber, citron og pistacie. De er friske og smager helt fantastisk! De er inspireret af Summerbirds udgave.
Flere opskrifter:
50 små forførende chokoladefristelser
Konfekt – trøffelkugler med honning
Fyldte chokolader med citron og saltkaramel
Vanilje panna cotta med kirsebær og mandelkiks