Pistacietærter med solbær
21. august 2019

Pistacietærter med solbær

6-8 personer

Ingredienser

Mørdej

300 g kage hvedemel
120 g flormelis
150 g smør, blødt
et nip salt
4 æggeblommer

Fragipane

100 g smør, blødt
100 g rørsukker
70 g pistacienødder
70 g mandler
2 æg, str. M/L
1 citron, saften heraf
et nip salt

Solbærcreme

120 g solbær
1 citron, saften heraf
1/2-1 dl piskefløde
100 g hvid chokolade

I øvrigt

100 g hvid chokolade
20 g pistacienødder, finthakket
solbærstøv
blandede spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

2
Fragipane

Ælt smør, sukker, pistacie- og mandelmel (nødder, som du selv har blendet til mel) sammen. Tilsæt æg, citronsaft og salt, og ælt det godt sammen.

Rul tærtedejen ud i 2-3 mm tykkelse, og kom mørdejen i formene. Jeg brugte tre forme i forskellige størrelser, men du kan også sagtens lave én stor (22 cm i diameter). Prik huller i bunden af mørdejen med en gaffel. Fyld frangipane i de ubagte tærter, og bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 20 min. Lad dem køle af.

3
Solbærcreme

Kog solbær og citronsaft op under låg. Sigt bærrene fra lagen ved at presse dem igennem en si. Hæld lagen op i et decilitermål og tilsæt fløde indtil du har 1 dl lage. Varm lagen op igen til lige under kogepunktet. Hak imens hvid chokolade, og hæld det op i en høj kande. Hæld den varme lage over chokoladen, og stavblend massen glat. Smør cremen udover de afkølede tærter.

4
I øvrigt

Temperer hvid chokolade, og drys hakket pistacie udover. Bræk små brud af chokoladen, når det er størknet. Pynt kagerne med chokoladebrud, solbærstøv og blandede spiselige blomster.

Pistacietærter med solbær med Valsemøllen

Når sensommersolen skinner over kaffebordet – eller den tidlige efterårsregn sætter ind – er de her søde, sprøde og helt uimodståelige pistacietærter med solbær perfekte, når familien er samlet.

Tærterne har jeg bagt for Valsemøllen til Magasinet Lækkerier, og de består af sprød mørdej, selvfølgelig bagt med kage hvedemel, frangipane med karamelnoter og en frisk, sød solbærcreme. I frangipanen har jeg brugt både mandler og pistacie, og de grønne nødder står så fint til den dyblilla solbærcreme. På toppen har jeg pyntet med hvide chokoladebrud og en smule solbærstøv for et fint og enkelt udtryk. Det simple er nogle gange bare det bedste – både i smag og i udtryk. Jeg tror i hvert fald snart, at jeg skal forkæle nogle søde med sådan et par tærter. Haps!

Sprød mørdej med kage hvedemel

Valsemøllens Kage Hvedemel har et lavere indhold af gluten og et højere indhold af stivelse, end andre meltyper, hvilket gør at fx småkager og tærtebunde bliver sprødere. Melets stivelseskvalitet og lave indhold af protein gør det særligt velegnet til bagværk, der hæver med bagepulver, natron eller æg. Det er bagværk som eksempelvis mazarinkager, sandkager, lagkagebunde, tærtebunde og småkager af alle slags, melet er særligt velegnet til, og som i kombination med de forskellige hævemidler enten får bagværket til at blive saftigt, luftigt og blødt eller sprødt med det helt rigtige knæk.

Derudover er Kage Hvedemel høstet og malet i Danmark af stivelserig dansk vinterhvede, der netop har et lavt proteinindhold, så med Valsemøllens mel er man altid sikret den bedste, danske kvalitet.

Valsemøllen har for nyligt skiftet navn fra Finax og tilbage til det oprindelige navn. Da Valsemøllen blev grundlagt for over 100 år siden, hed de nemlig også dengang Valsemøllen. Produkterne er – dengang og i dag – lækre, danskproducerede produkter med fokus på kvalitet, smag, naturlige ingredienser. Finax/Valsemøllen har været med mig og bloggen helt fra starten, og jeg er vanvittig stolt og glad for samarbejdet.

Reklame for Valsemøllen

Andre opskrifter med solbær 

Flødeboller med julekrydderier og solbærmarcipan

Fastelavnsboller med solbærremonce og blåbær

Konfekt roulade med nougat og solbær

Cheesecake med solbær og lakrids – Kagemagi

Solbæris med mynte