Solbæris med mynte
4 ispinde
Glutenfri
Lækre og super nemme, hjemmelavede ispinde til varme sommerdage i haven.
Med min nye silikoneform kan du nemt lave flotte ispinde – på begge sider! Noget jeg længe har savnet.
Opskriften på disse sommeris med solbær og mynte er super nemme at lave og kræver ingen ismaskine.
Ingredienser
SOLBÆRIS MED MYNTE
80 g solbær, friske eller frosne
20 mynteblade
1 spsk lyst rørsukker
80 g skyr
80 g kondenseret mælk
80 ml piskefløde
I øvrigt
frysetørrede solbær
mynte
Fremgangsmåde Udskriv
SOLBÆRIS MED MYNTE
Kom solbær, mynte og sukker op i en gryde og bring i kog. Sigt blandingen så du kun har saften tilbage. Lad saften køle. Rør skyr og kondenseret mælk i den afkølede saft. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Vend flødeskummen i solbærblandingen. Fordel blandingen i 4 isforme fra By Ditte Julie. Bank formen forsigtigt mod bordpladen så ismassen fordeles i formene. Stik ispinde heri og fyld en smule mere ismasse i. Placér låget herpå. Brug fingrene på låget til at fordele ismassen godt ud i låget også. Stil dem på frys i minimum 3 timer eller til du skal bruge dem. De kan opbevares på frys i 3 måneder.
I øvrigt
Befri ispindene fra silikoneformen og pynt med bær og mynte.
Tips
Jeg har lavet disse is med solbær smag, men du kan let erstatte solbærrene med jordbær, hindbær, brombær eller lige præcis det du har lyst til.
Har du ikke lige netop denne form, kan du sagtens bruge en af mine andre By Ditte Julie flødebolleforme eller isforme, eller den du har derhjemme.
Opbevar ispindene på frys i op til 3 måneder.