Sukkerfri koldskålkage med hindbær og jordbær
1. juni 2017

Sukkerfri koldskålkage med hindbær og jordbær

8 personer
Sukkerfri

Ingredienser

Hindbær/jordbær kompot

2 blade husblas
1/2  god vaniljestang
65 g EASIS Perfect Multisød (75 g rørsukker)
1/2 citron, saften heraf
150 g hindbær, friske
150 g jordbær, friske
2 tsk marizena
1 spsk vand

Kammerjunkebund

225 g EASIS kammerjunker
115 g smør

Koldskålmousse

5 blade husblas
1 god vaniljestang
65 g EASIS Perfect Multisød (75 g rørsukker)
1 økologisk citron, skallen heraf
1 dl citronsaft
2,5 dl tykmælk
2,5 dl piskefløde

Pynt

5 jordbær, friske
3 knuste EASIS kammerjunker
lidt skovsyre og skovsyre blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hindbær/jordbær kompot

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem med lidt af sukkeret. Kom herefter den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, citronsaft, hindbær og jordbær op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i 5-10 minutter. Rør marizena og vand sammen og hæld det langsomt op til kompotten imens der konstant røres. Lad det koge i 2 minutter imens der røres. Tag gryden af varmen og rør den udblødte husblas i kompotten. Støb hindbær/jordbær kompotten i en form med en diameter på 16 cm (Jeg har en silikone “spring” form). Kom kompotten på frost i 2 timer. (Tip; du kan med fordel lave denne del af kagen flere dage i forvejen, og have liggende i fryseren)

2
Kammerjunkebund

Knus kammerjunkerne i en minihakker og kom dem op i en skål. Smelt smørret i en gryde og hæld det over de knuste kammerjunker. Rør det godt sammen. Placer en justerbar kagering (24 cm i diameter) på et kagefad, og beklæd kanten med kageplast. Hæld kammerjunke-knastet ned i formen og pres det ud til kanterne. Stil bunden på køl imens du forbereder koldskålmoussen.

3
Koldskålmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem med lidt af sukkeret. Kom herefter den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, citronskal og saft op i gryde og bring det i kog. Lad det koge i 2-5 minutter (til sukkeret er opløst – det kan godt være lidt svært med EASIS sukker, men hav lidt tålmodighed). Tag det af varmen og rør den udblødte husblas i citronlagen. Lad den køl af til den er stuetemperatur. Rør lidt af tykmælken i citronlagen og herefter tilsæt resten af tykmælken. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den sammen med massen.

Tag hindbær/jordbær kompotten ud af sin form. Placer den på midten af kammerjunkebunden og hæld koldskåldsmoussen ud over. Glat overfladen med en kagespartel og stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

4
Pynt

Brug billede som inspiration eller pynt som du synes kagen skal.

Koldskålkage

Sommeren er over os, og jeg elsker koldskål om sommeren! Så naturligvis skal I have en koldskålkage med lækker kammerjunkebund, hindbær/jordbærkompot med koldskålmousse lavet på tykmælk, citron og vanilje (som jeg allerbedst kan lide det).

Jeg har i den grad taget imod en udfordring, og sagt ja til et ambassadørskab med EASIS (tidl. ISIS). Jeg går som udgangspunkt ikke ind for kager skal være uden sukker, men derimod med sukker (men hvorfor ikke prøve at lege lidt?). Jeg (helt personligt) vil heller nyde ét enkelt stykke kage med sukker, end en hel kage uden sukker – men der er nogle, som ikke kan tåle sukker, eller gerne vil undgå det, og dem vil jeg også gerne være med til at inspirere gennem dette ambassadørskab – eller prøve på det. For kan det virkelig lade sig gøre uden sukker med mine kagekreationer?? Her er i hvert fald et forsøg, og jeg må bare råbe JA!! 🙂 Denne koldskålskage smager virkelig, virkelig himmelsk. Jeg er selv så begejstret, at den er lavet flere gange allerede! 🙂

(Vil du gerne lave den med alm. sukker, har jeg angivet forholdene i opskriften, og fremgangsmåden er den samme – men giv den et forsøg uden rigtig sukker, den er dét værd)

Rigtig god fornøjelse 🙂 (husk endelig at bruge #Dittejuliejensen eller tag mig @dittejuliejensen – elsker at se jeres kreationer. 🙂

Hvis du som mig bare eeeelsker kager og kunne spise de søde lækre sager hele tiden, men også forsøger at passe lidt på sukkerindtaget, så er du ikke alene! Husk på, at man kan lave så mange forskellige lækre kager og desserter som ikke nødvendigvis behøver at indeholde sukker. Jeg har derfor samlet nogle af min sukkerfri opskrifter nedenfor, som du kan give dig i kast med.

Flere opskrifter uden sukker:

Sukkerfri blommetærte med kanel

Sukkerfri banankage

Glutenfri nøddekage med chokoladecreme (sukkerfri)

Sukkerfri risalamande

Sukkerfri bountyis med mørk chokolade // Bounty is

Glutenfri og sukkerfri pærekage // Nem pærekage

GemGem