Kardemommebrød med sesam

Kardemommebrød_Ditte_Julie_jensen4

Jeg har indgået et spændende samarbejde/ambassadørskab med Finax. Det tegner til at blive super spændende både for mig, men bestemt også for jer 😉 Jeg har udviklet et super lækkert kardemommebrød med sesam. (Jer som kender mig en smule ved jeg ikke er den store brødbager, men nu er udfordringen taget op, men det bagværk I vil se fra min side er lidt mere “snasket-bagværk”)

Du kan også finde opskriften inde på finaxs hjemmeside
·         http://finax.dk
·         https://www.facebook.com/naarduelskeratbage

Kardemommebrød med sesam
Til 6-8 personr

Dej
1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg, str. M/L
75 g blødt smør
250 g hvedemel (ca. +/-)
2 spsk lyst rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk fint salt

Mælken varmen op til det er hånd varmt. Gæret smuldres og opløses i den lune mælk. Herefter røres ægget i mælke/gærblandningen. Smuldre det bløde smør i melet, så det ligner revet ost. Tilsæt rørsukker, kardemomme og salt, og bagefter mælke/gærblandningen. Ælt det godt sammen. Stil dejen til hævning i 1 time i en ren skål beklædt med film og et rent viskestykke (Stil den gerne ind i ovnen eller et andet sted, hvor der ikke er træk).

Remonce
125 g blødt smør
100 g brun farin
50 g mørk sirup
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk stødt kanel
4 spsk Finax, sesamfrø

Øvrigt
1 æg
2 spsk Finax, sesamfrø
1 spsk perlesukker

Rør alle ingredienser sammen. Udrul herefter dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord. Smør remonce på hele den udrullet dej, og rul den stramt sammen på den korte led. Placer dejrullen på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv den rullet dej et let tryk, og klip små “næb” i dejen hele vejen ned (se billede) med 2-3 cm mellemrum. Pensle kardemommebrødet med et sammenpiske æg og drys med sesam og perlesukker. Kardemommebrødet bages ved 200 grader varmluft i 25-30 min.

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Hej Ditte 🙂
    Jeg skal lige forstå ordentligt, hvordan du laver de små “næb”. Du giver dejrullen et klem, og klipper så lidt ned med en saks, for så at hive det lidt ud til siden, så det får det flettelignende udseende?

    På forhånd tak.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.