Drømmekage

10-12 personer

Drømmekage er en af de helt klassiske skærekager.

Jeg har her givet mit bud på den klassiske klassenstime kage. Det er en hel traditionel en af slagsen, men jeg har gjort lidt ekstra ud af pynten og svøbt den i bånd af chokolade.

Ingredienser

Drømmekage

300 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
3 æg, str. M/L
250 g kage hvedemel
2 tsk bagepulver
1 nip havsalt
50 g smør
1,5 dl sødmælk

Kokosfyld

125 g smør
100 g kokosmel
250 g brun farin
2 spsk mørk sirup
0,5 dl sødmælk

Chokoladebånd

150 g god hvid chokolade
75 g god gold chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Drømmekage

Pisk sukker, vanilje og æg lyst og luftigt. Sigt mel, bagepulver og salt i dejen. Smelt smør i en gryde. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen og sødmælk tilsættes. Vend smørblandingen i dejen. Hæld dejen i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (22 cm i diameter). Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Lad kagen køle kort og sku ovnen op på 200 grader varmluft.

2
Kokosfyld

Kom smør, kokosmel, farin, sirup og sødmælk i en gryde. Lad blandingen smelte under omrøring. Smør blandingen udover kagen, når den er kølet kort. Bag kagen videre i ca. 10 minutter.

3
Chokoladebånd

Temperér hvid chokolade. Smør chokoladen ud i et tyndt lag på et stykke kageplast med en kagespartel fra By Ditte Julie. Kageplasten skal svare til kagens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til kagens højde. Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra det overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og markér en bølget kant ned langs chokoladebåndet med en bølget skæreskive fra By Ditte Julie. På den måde vil du kunne dele chokoladebåndet i to langs markeringen, når chokoladen har sat sig helt. Placér båndet langs kagens kant så den mindste del er øverst. Lad chokoladen sætte sig yderligere på køl i 5-10 minutter.

Temperér gold chokolade og lav endnu et chokoladebånd.

Tips

Jeg har brugt et afknækket chokoladebånd fra denne banankage. Så har du selv et afknækket chokoladebånd så husk altid at gemme det til en anden gang. Alternativt kan du lave et nyt af 75 g gold chokolade.

Undlader du de forskellige chokoladebånd, har du en helt klassisk, nem og velsmagende drømmekage!