Dekorativt mørdejspynt

4 desserter

Lav den flotteste dessert pynt med mørdej.

Jeg elsker at gøre noget ekstra ud af mine kager og desserter. Jeg laver tit simple og nemme kager og som her desserter, men skruer ekstra op for pynten. Mørdej er genialt at lave fint pynt i, da det smager godt og kan formes, som du ønsker.

Udgangspunktet er denne opskrift på champagne panna cotta. Opskriften er tiltængt til nytår, så derfor skal den selvfølgelig også pyntes med den fineste mørdejspynt. Se med i videoen, hvor jeg viser, hvad jeg gør!

Ingredienser

KIRSEBÆRMØRDEJ

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
2 tsk kirsebærstøv
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Fremgangsmåde Udskriv

1
KIRSEBÆRMØRDEJ

Kom flormelis, mel og kirsebærstøv op i en stor skål og smuldr smørret i mellem hænderne. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i 30 min.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse og udstik herefter en masse cirkler i 3 forskellige størrelser (2 cm, 3 cm og 4 cm i diameter). Udstik herefter 6 mørdejsstave som er 3 x 20 cm.  Bag mørdejen ved 190 grader varmluft i 10-12 min. Lad mørdejen køle af.

Placér mørdejscirklerne på mørdejsstavene ved at brug lidt af fx cremeux eller tempereret chokolade som lim til at holde cirklerne på stavene.