Påskeæg m. hasselnødnougat og marcipan

15 påskeæg
Glutenfri

Ingredienser

Chokoladeskaller

400 g god ruby chokolade
rødt kakaosmør

Fyld

60 g god mælkechokolade
60 g god hasselnødnougat
50 g ren rå marcipan

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Udfyld to skaller i chokoladeformen med chokolade og sæt dem på frys. Inden chokoladen sætter sig helt placeres en ispinde i hvert hul med chokolade. Disse to skal senere bruges som “skabeloner”. Lad dem sætte sig helt og tag dem herefter ud af chokoladeformen.

Puds chokoladeformen så den er klar til at lave dine fyldte chokolader i. Varm kakaosmør op. Kom ca. 2-3 dråber kakaosmør ned i hver af formens skaller. Placér chokoladeskabelonen heri og hiv den op igen ved et fast træk. Gentag evt. til du har det ønskede mønster. Gentag til i hver af formens skaller.

Se hvordan du laver trykket i denne video.

Fyld skallerne med tempereret chokolade og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Fyld

Smelt chokolade og nougat sammen over et vandbad. Del marcipan op i 15 dele og tril 15 kugler heraf. Kom nougat-chokolade-cremen op i en sprøjtepose og fyld cremen i chokoladeskallerne. Placér en marcipankugle i hver og tryk den en smule ned i cremen. Stil dem på køl.

Luk chokoladerne med den overskydende chokolade. Skrab overfladen og stil dem på køl til chokoladen har sat sig. Bank dem herefter ud af formen.