Citronkage med rabarbermarmelade og pink guf

Reklame for GreenGate

Månedens opskrift i forbindelse med mit samarbejde med GreenGate  er en lækker citronkage med rabarbermarmelade og pink guf forklædt i GreenGates smukke kopper og krus.

Det er ikke kun en smuk og dekorativ måde at bage på, men det er også super nemt. Du kan lave moussekager i kopperne eller morgenmad, eller andre former for kage. Kopperne kan gemme på meget lækker kage! Karla elsker, når jeg laver kage i kopper og krus! Det bliver barnligt og smukt på samme tid, og så kan man dække det smukkeste bord med sådanne kopper! Du løfter kagebordet til nye højder på denne måde.

GreenGate stel

Jeg har prøvet på bedste vis at lege med GreenGate’s mere feminine og “pigede” stel. Ja, undskyld! Men jeg synes virkelig, der er noget smuk sommerhusstemning over stellet og kagerne. Jeg er pjattet med det.

Stellet, jeg har brugt, er krus og kopper fra serien MERYL (den store tekop), lattekop fra SASHA (kop uden hank), kop fra LILY (lille kop med underkop) og skeer fra SASHA.

Kan shoppet i bl.a. Illum Bolighus, FinNordic eller kig på GreenGate’s forhandlerliste.

Citronkage med rabarbermarmelade og pink guf

ca. 6 kopper med kage eller 12 muffins(kager)

CITRONKAGE
1 god vaniljestang
200 g lyst rørsukker
60 g smør, blødt
180 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1/2 økologisk citron, saft og skal
2 æg, str. M/L
1,75 dl sødmælk

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og bland det med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker, sukker, smør, hvedemel, bagepulver, salt og citronskal op i en røreskål, og rør (gerne en røremaskine eller el-mikser) det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer. Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk og citronsaft. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Fordel dejen i 6 kopper. Bag dem ved 175 garder varmluft i ca. 20 min. Lad dem køle af.

RABARBERMARMELADE
6 spsk rabarbermarmelade (se opskriften her)

Placer en spsk. rabarbermarmelade på hver kage.

PINK GUF
4 past. æggehvider (180 g)
300 g hvidt sukker
En knivspids salt
lidt pink pastafarve

Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst. Kom det i røremaskine, og pisk nu massen helt kold. Tilsæt lidt salt og pastafarve og pisk guffen glat og lækker. Kom den op i en sprøjtepose med en tylle efter ønske, og afsæt en fin guf top på hver kage.

IØVRIGT
spiselige blomster

Pynt af med en masse spiselige blomster eller hvad du lige har.

DEL
VISSKJUL Kommentar (1)
  1. Hej Ditte.
    Hvis man nu ikke lige har kopper som kan tåle ovn, kan man så bage i en form og i så fald hvor stor? Og hvor længe skal den ca. have?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram