Råsyltede rabarber

2 glas

Sommerens største hack kommer her. Lav dine egne sprøde og søde råsyltede rabarber.

Kog en simpel sukkerlage og kom over friske rabarber i mundrettestykker.

Brug dem i din koldskål, i lagkager, til at toppe på morgenmaden eller over en lækker brownie.

Ingredienser

Råsyltede

500 g rabarber (rensede)
5 dl lyst rørsukker
1 vaniljestang
5 dl vand
1 citron, saften heraf

Fremgangsmåde Udskriv

1
Råsyltede

Rens og skær rabarber i mundrettestykker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas en smule af sukkeret sammen med vaniljekornene til vaniljesukker. Kom sukker, vaniljesukker, den tomme vaniljestang i en gryde. Tilsæt vand og saft og bring i kog til sukker opløst. Kom rabarber i 2 skoldede glas. Hæld sukkerlagen over. Kom låg på og stil på køl. De er bedst til brug efter minimum 2 dage.