Rabarbertrifli

6 desserter

Rabarbertrifli er en hel klassisk sommerdessert.

Jeg elsker trifli, da det er super nemt at bikse sammen til de uventede sommergæster eller når du bare ikke gider bruge sommernætterne i køkkenet. Men selvom denne dessert med rabarber er super let at forberede, smager den ikke mindre magisk.

Ingredienser

Vaniljecreme

20 g majsstivelse
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
1 tsk vaniljepasta
2 spsk lyst rørsukker

Crumble

40 g smør
40 g havregryn
40 g lyst rørsukker
40 g mandler
20 g god hvid chokolade
20 g god gold chokolade

Marmelade

500 g rabarber (uden blade), friske eller frosne
1 god vaniljestang
250 g syltesukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

Samling

1 dl piskefløde
råsyltede rabarber
tuilles
chokoladesnirkler
bladguld
skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
Vaniljecreme

Rør maizena ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vanilje og sukker til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Varm cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Cremen skal koge i ca. 1-2 minutter. Tag gryden af varmen, og hæld cremen i en pose og læg den på køl til den er helt kold (3-5 grader).

2
Crumble

Bland sukker og havregryn. Smuldr smør i blandingen til de minder om brødkrummer. Hak mandler fint i en minihakker til mandelmel. Tilsæt mandelmel og ælt godt. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter. Rør i blandingen undervejs.

Hak chokolade groft. Fordel chokoladen over den bagte crumble så snart den tages ud af ovnen og stadig er varm. Rør godt og lad køle.

3
Marmelade

Rens dine rabarber og skær dem i mindre stykker. Skær endelig ikke stokken/roden af. Dér gemmer al smagen sig. Kom dem op i en gryde. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, citronskal og -saft op til rabarberne. Bring det i kog og lad det herefter simre til rabarberne er kogt møre og saften er kogt ind.

Kog 1-2 syltetøjs og hæld rabarbermarmeladen herpå. Kan holde sig i 2-3 uger på køl.

4
Samling

Tag cremen ud fra køleskabet, og pisk den lind med en elpisker. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den sammen med den kolde vaniljecreme. Vend en smule af hver blanding sammen og tilsæt en smule ad gangen. Kom cremen på en sprøjtepose.

Fordel ca. 2 spsk marmelade i 6 serveringsglas. Sprøjt et lag af vaniljecreme herpå. Fordel ligeledes crumble i hvert glas. Fortsæt med endnu et lag af hvert element. Top evt. hver dessert med råsyltede rabarber, tuilles, chokoladesnirkler, guld og skovsyre.