Mazarinkage med rabarber og marengs
9-12 personer
Her får du opskriften på en super lækker og nem skærekage som alligevel vil imponere dine gæster lidt mere end normalt.
Denne lækre kage minder om den klassiske bedstefar med skæg-kage men med en lækker og blød mazarinkage i bunden.
Kagen bliver let og frisk af den hjemmelavede og let syrlige rabarberkompot.
Ingredienser
Mazarinbund
100 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
150 g ren rå marcipan
150 g smør, blødt
3 æg, str. M/L
70 g kage hvedemel
50 g mandelsplitter
Rabarberkompot
400 g rabarber
1 tsk vaniljepasta
200 g syltesukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
Marengs
65 g past. æggehvider
65 g hvidt sukker
Fremgangsmåde Udskriv
Mazarinbund
Pisk sukker, vanilje, marcipan og smør sammen. Der må ikke være nogen klumper af marcipan. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk mellem hvert æg. Sigt mel ned i massen og vend det hele forsigtigt sammen. Vend til sidst mandelsplitter i dejen. Hæld dejen i en firkantet by Ditte Julie silikoneform og fordel massen ud til kanterne med en kagespartel. Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Lad bunden køle af i formen.
Rabarberkompot
Skær rabarber i små stykker. Kom alle ingredienser i en gryde og bring i kog. Lad blandingen simre i ca. 10 minutter til rabarberne er kogt møre og væden er kogt ind. Tag gryden af varmen og lad kompotten køle.
Smør kompotten ud over den afkølede bund og stil kagen på køl igen.
Marengs
Pisk begge ingredienser godt sammen. Pisk til det er en lys og luftig marengs. Smør marengsen over bunden med kompot med en kagespartel fra By Ditte Julie. Brænd marengsen hurtigt med en bunsenbrænder.
Tips
Hvis ikke du har en firkantet kageform, kan du sagtens bruge en kagering eller en springform (20 cm i diameter).