Mini rabarbertærter

6 minitærter

Super elegante minitærter i By Ditte Julie nuancer ala rosa.

En klassisk rabarbermousse af danske rabarber er omkranset af marengstoppe på en sprød mørdejs tærte med mandelfrangipan.

En sommerdessert i verdensklasse.

Ingredienser

RABARBERMOUSSE

1,5 blade husblas
125 g rabarber
35 g lyst rørsukker
0,5 økologisk citron, skallen og saften heraf
10 g past. æggehvider
10 g flormelis
0,5 dl piskefløde

MØRDEJ

80 g flormelis
200 g kage hvedemel
100 g smør, blødt
2,5 æggeblommer

Tørrede rabarber

1 rabarber, frisk

Mandelfrangipan

100 g mandler uden hinde
100 g lyst rørsukker
100 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
1 nip havsalt

I ØVRIGT
GLAZE

3 blade husblas
60 g glukosesirup
60 g hvidt sukker
35 g vand
40 g kondenseret mælk
60 g god hvid chokolade
mørk rosa pastafarve fra By Ditte Julie

Marengs

100 g æggehvider
100 g hvidt sukker

I ØVRIGT

Fremgangsmåde Udskriv

1
RABARBERMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Rens rabarber og skær i mindre stykkrt. Kom rabarberstykkerne, sukker og citronsaft og -skal i en gryde og kog rabarberne møre.  Tag gryden af varmen og blend til en fin og glat puré. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas. Lad den køle. Pisk æggehvider og flormelis til marengs og vend forsigtigt marengsen i rabarberpuréen. Pisk fløde til en letpisket flødeskum og vend i rabarberblandingen.

Fordel moussen i en By Ditte Julie silikoneform (du skal kun bruge 6 mousser)og stil formen på frys i 2-3 timer til moussen har sat sig eller til du skal bruge moussekagerne.

2
MØRDEJ

Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

3
Tørrede rabarber

Skræl tynde strimler af rabarber. Fordel strimlerne jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir. Tør rabarberstrimlerne ved 60 grader i ca. 40 minutter og lad dem herefter køle.

4
Mandelfrangipan

Hak nødder fint. Ælt nødder, sukker og smør. Tilsæt æg og salt og ælt igen.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og kom mørdejen i 6 små tærteforme fra By Ditte Julie (10 cm i diameter). Fyld frangipan i de ubagte tærter. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i 12-14 minutter. Lad dem køle en smule i formene. Befri dem mens de stadig er lune.

5
I ØVRIGT

Smelt nougat i en gryde. Smør den smeltede nougat over tærterne.

6
GLAZE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Giv glukosesirup, vanilje, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokoladen og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade. Tilsæt farve og blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.

Befri moussekagerne fra deres form. Placér dem på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld forsigtigt glazen over kagerne. Placér mousserne tærterne.

7
Marengs

Pisk æggehvider skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk herefter massen til en luftig marengs. Fyld marengsen i en sprøjtepose med en rund tylle. Sprøjt en krans af marengs omkring rabarbermousserne.

8
I ØVRIGT

Pynt tærterne med guldstøv og tørrede rabarberstrimler. 

Tips

Jeg har valgt at lave disse tærter, som små portionsanrettede minitærter, men du kan sagtens lave den som en stor tærte. Brug med fordel en af mine By Ditte Julie tærteforme.

Mørdej er bare allerbedst på serveringsdagen. Dog kan du sagtens lave din mørdej klar et par dage i forvejen. Du kan opbevare den ubagte mørdej i en frysepose i køleskabet. Så skal den kun udrulles og bages på serveringsdagen.