Tærte med blåbær-brombærcreme med saltet pistacieganache
2. august 2018

Tærte med blåbær-brombærcreme med saltet pistacieganache

6-8 personer

Ingredienser

MØRDEJ

1 god vaniljestang
60 g flormelis
150 g hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

BLÅBÆR-BROMBÆRCREME

150 g blandet blåbær og brombær
50 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
2 tsk. majsstivelse (maizena)
2 spsk. vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M/L

SALTET PISTACIEGANACHE

100 g god hvid chokolade
1/2 dl piskefløde
50-60 g grønne pistacienødder
et nip salt

I ØVRIGT

125 g brombær, friske
125 g blåbær, friske
spiselige blomster
hjemmelavet marengskys eller færdigkøbte
rød skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
MØRDEJ

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en kniv, og mas dem sammen med lidt af flormelissen. Kom flormelis, vaniljesukker og mel op i en stor skål, og smuldr smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter.

2
BLÅBÆR-BROMBÆRCREME

Kog bærrene, sukker og citronsaft op, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen, og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset, og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i skovbærmassen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen. Hæld cremen over på en tallerken og dæk overfladen med husholdningsfilm. Stil cremen på køl, imens tærten bages.

3
Bag

Rul mørdejen ud i lidt mel til en tykkelse på ca. 2 mm. Kom dejen op i tærteformen (22 cm i diameter) og fjern overskydende dej ved hjælp af en kagerulle. Fyld sølvpapir/bagepapir i formene og herefter linser eller bønner. Blindbag tærterne i 10-12 minutter ved 190 grader varmluft. Fjern sølvpapir og linser eller bønner. Bag dem færdig i ca. 5 minutter. Lad dem køle af.

4
SALTET PISTACIEGANACHE

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Hak pistacienødderne fint og vend dem i ganachen sammen med salten. Hæld ganachen op i den færdig bagte tærte. Stil på køl til overfladen har sat sig.

Rør kort bærcremen igennem med et piskeris og hæld cremen op i tærten. Stil tærten på køl i mindst 1-2 timer.

5
I ØVRIGT

Dekorer tærtens kant med friske bær, marengskys og spiselige blomster.

Tærte med blåbær-brombærcreme – GreenGate

Det er blevet sensommer, og alle de lækre blå bær vælter frem. Det er blevet sæson for blåbær, brombær og solbær og derfor har jeg lavet denne lækre tærte med blåbær-brombærcreme. ELSKER DET! Den smager himmelsk!

GreenGates nye serier, Hailey og Helena, og deres mørkeblå EVERYDAY stel, passer perfekt til bærrenes lækre mørke farver. Der er virkelig noget lækkert over at anrette efter farvetoner eller at gå den helt modsatte vej!

Er du ikke til blåbær eller brombær, kan du bestemt også bruge andre bær. Jeg har blot valgt at gå med naturens bær lige nu, også så tærten passede til serien Hailey. Som faktisk også fås i et smukt småblomstret mønster med blåbær, der hedder Helena. Jeg lavede nogle fine små blåbærsnitter til GreenGates katalog, som også passer til hele stelserien.

Reklame for GreenGate

Flere tærte-opskrifter:

Myslitærte med skyr og bær

Mini rabarbertærter

Nytårs citrontærter

Citrontærter m. karamel og saltmarengs

GemGem