Tærte med blåbær-brombærcreme med saltet pistacieganache

Reklame for GreenGate

Det er blevet sensommer, og alle de lækre blå bær vælter frem. Det er blevet sæson for blåbær, brombær og solbær. ELSKER DET! De smager himmelsk!

GreenGates nye serier, Hailey og Helena, og deres mørkeblå EVERYDAY stel, passer perfekt til bærrenes lækre mørke farver. Der er virkelig noget lækkert over at anrette efter farvetoner eller at gå den helt modsatte vej!

Er du ikke til blåbær eller brombær, kan du bestemt også bruge andre bær. Jeg har blot valgt at gå med naturens bær lige nu, også så tærten passede til serien Hailey. Som faktisk også fås i et smukt småblomstret mønster med blåbær, der hedder Helena. Jeg lavede nogle fine små blåbærsnitter til GreenGates katalog, som også passer til hele stelserien.

TÆRTE MED BLÅBÆR-BROMBÆRCREME MED SALTET PISTACIEGANACHE

Til ca. 6-8 personer

MØRDEJ
1 god vaniljestang
60 g flormelis
150 g hvedemel
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en kniv, og mas dem sammen med lidt af flormelissen. Kom flormelis, vaniljesukker og mel op i en stor skål, og smuldr smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 min.

BLÅBÆR-BROMBÆRCREME
150 g blandet blåbær og brombær
50 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
2 tsk. majsstivelse (maizena)
2 spsk. vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M

Kog bærrene, sukker og citronsaft op, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen, og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset, og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i skovbærmassen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og hældes over på en tallerken og overfladen dækkes med husholdningsfilm. Stil cremen på køl, imens tærten bages.

BAG: Rul mørdejen ud i lidt mel til en tykkelse på ca. 2 mm. Kom dejen op i tærteformen (22 cm i diameter) og fjern overskydende dej ved hjælp af en kagerulle. Fyld sølvpapir/bagepapir i formene og herefter linser eller bønner. Blindbag tærterne i 10-12 min. ved 190 grader varmluft. Fjern sølvpapir og linser eller bønner og bag dem færdig i ca. 5 min. Lad dem køle af.

SALTET PISTACIEGANACHE
100 g god hvid chokolade
1/2 dl piskefløde
50-60 g grønne pistacienødder
Et nip salt

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Hak pistacienødderne fint og vend dem i ganachen sammen med salten. Hæld ganachen op i den færdig bagte tærte. Stil på køl til overfladen har sat sig.

Rør kort bærcremen igennem med et piskeris og hæld cremen op i tærten. Stil tærten på køl i mindst 1-2 timer.

I ØVRIGT
125 g friske brombær
125 g friske blåbær
Spiselige blomster
hjemmelavet marengskys eller færdigkøbte
Rød skovsyre

Dekorer tærtens kant med friske bær, marengskys og spiselige blomster.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (3)
  1. Kære Ditte i opskriften æggeblommer og æg i gryden jeg kan kun se æggeblommer jeg er lidt forvirret

    1. Der stå i opskriften, at du skal komme æggeblommer og æg op i majsstivelsen og herefter i gryden. Forstår ikke helt, hvad du er i tvivl om 🙂
      Kh Ditte

  2. Undskyld jeg skal have nye briller jeg have ikke set der stå æg jeg have kun set der stod ægge blommerne

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram