Juletærte med æble, marcipan og kanel

JULETÆRTE_æble

GLÆDELIG 10. december !!!

En lækker juletærte med æble, marcipan og kanel, som er perfekt til kaffen, theen eller gløggen 🙂
JULETÆRTE_æble
Juletærte med æble, marcipan og kanel:

Vaniljemørdej:
200 g hvedemel
100 g mandelmel
100 g flormelis
1 vaniljestang
150 g blødt smør
1 æg

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv, og bland det med lidt af flormelissen. Sigt mel, mandelmel, flormelis og det formelis med vanilje i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 min. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og kom den ned i en formen. (jeg brugte en aluminiumsform med løs bund 26 cm i diameter)

Æble-kanel fyld:
150 g rå marcipan
75 g blødt smør
80 g lyst rørsukker
2 æg
1 knsp salt
1 spsk mel
½ økologisk citron, skallen og saften
3 æbler, skrællet og revet groft
1 spsk. kanel

Ælt rå marcipan, smør og sukker sammen, gerne med hænderne. Kom æg, salt, mel og citron skal og saft i til massen er homogen, tilsæt de revet æbler og kanel. Kom massen op i den ubagte tærte. Udstik evt. nogle blade ud af mørdejen, og lav en fin kræns på tærte af blade (kan med fordel pensles med lidt æg eller vand) og bag tærten ved 190 grader i ca. 20 min.

Juletærte_æble_1
Juletærte_æble_2
Juletærte_æble_3

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.