Chokoladecupcakes med blåbær flødebolleskum // nemme cupcakes

Skærmbillede 2017-11-06 kl. 19.38.36De nemmeste chokoladecupcakes med blåbær flødebolleskum eller aka guf. Opskriften er super enkel og lige til at gå til – og det mener jeg 😉

Disse chokoladecupcakes er meget børnevenlige i sin smag, da de er lavet til Karlas fødselsdag. Er du til lidt mere power på smagen og gerne vil lege lidt mere i smag og udtryk, så kan du udhule et lille hul i cupcakes’ne og komme en god blåbærmarmelade ned i hulet inden du sprøjter dem op med blåbær flødebolleskum. Det kunne også være saltkaramel eller noget helt tredje. Bare leg løs.

Chokoladecupcakes med blåbær flødebolleskum

ca. 20 stk.

DEJ
250 g hvedemel
300 g flormelis
6 spsk kakao
2 tsk bagepulver
lidt salt
150 g smør
2,5 dl sødmælk
2 æg, str. m/l

Sigt alle de tørre ingredienser op i en skål skål. Smelt smørret i en gryde. Kom smeltet smør, sødmælk og æg op i en anden skål og rør det godt sammen. Pisk det herefter i de tørre ingredienser. Kom dejen op i en sprøjtepose. Kom nogle muffinsforme/cupcakesforme op i en muffinsform og fyld formene 2/3 del op med dej. Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 min. Lad dem køle af.

BLÅBÆR FLØDEBOLLESKUM
100 g past. æggehvider
100 g hvidt sukker
2 tsk blåbærsstøv (frysetørrede blåbær)

Æggehvider og sukker smeltes over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst. Kom massen op i en røremaskine og pisk massen til en sej marengs/flødebolleskum – massen skal være blank og glat – piskes ca. i 10 min. Rør blåbærspulver i skummet. Kom skuffet op i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Afsæt nogle flotte toppe af blåbær flødebollerskum på cupcakes’ne.

PYNT
friske blåbær
rød skovsyre

Pynt af med blåbær og rød skovsyre.

 

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (9)
 1. Det lyder nemt og lækkert – og skal prøves snarest! 🙂 Det stel, som du her har anrettet på, er bare SÅ fint! Hvad hedder det? På forhånd mange tak 🙂

 2. De ser vandvittig lækre ud. Vil lave dem til min datters fødselsdagskagebord næste weekend.

  Kan toppen holde formen hvis jeg sprøjter den op om formiddagen og de skal spises ved 15 tiden?

  Hilsen Signe

 3. Mums de ser gode ud! Har du nogen anelse om, hvor lang tid i forvejen man kan lave blåbærskummet? Altså hvor det bare venter i sprøjteposen 🙂

  1. Flødeskummet skal laves lige inden det skal på kagerne. Herefter skal de nydes inden for 2-4 timer, så begynder skummet at blive flat. Det kan derfor ikke laves og gemmes i en sprøjtepose, det bliver det også flat af 🙂 Men de smager stadig godt dagen efter 🙂

 4. Er det rigtigt at æggehvide og sukker skal over dampbad? Kan hviderne godt tåle det???
  Ser mega lækre ud

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.