Brombærkage med havregryn og mandelcrumble

8-10 personer
Glutenfri

Brug sensommerens sidste brombær fra naturen til at bage denne veganske brombærkage.

Har du ingen brombær kan andre bær selvfølgelig også bruges. Denne skærekage er dejlig let at lave men smager som en drøm!

Ingredienser

Brombærkage

125 g sigtet ølandshvedemel
75 g fuldkorns ølandshvedemel
50 g mandelmel
75 g kokossukker
2 tsk bagepulver
½ tsk vanillepulver el. 1 tsk vaniljesukker
1,5 dl mandeldrik el. anden slags plantedrik
100 g plantesmør
2 spsk limesaft
0,5 økologisk lime, skallen heraf
200 g brombær, friske eller frosne

Crumble

50 g mandler
50 g plantesmør
35 g glutenfri havregryn
25 g kokossukker

Fremgangsmåde Udskriv

1
Brombærkage

Smør en springform på 20 cm i diameter med plantesmør og drys evt. med rasp.

Bland alle tørre ingredienser grundigt i en skål. Smelt plantesmør. Rør mandeldrik, limesaft og fintrevet limeskal det smeltede plantesmør. Tilsæt alle våde ingredienser og rør dejen grundigt sammen med en grydeske. Sørg for at der ingen mellommer er i. Kom dejen i den smurte springform og glat den ud på overfladen.

Fordel brombær ud over hele overfladen af dejen og pres dem forsigtigt ned i.

2
Crumble

Hak mandler groft. Bland mandler, plantesmør, havregryn og kokossukker grundigt. Smuldr massen ud over den ubagte kage.

Bag kagen ved 175 grader varmluft i 35 minutter. Skru ned til 165 grader varmluft og bag videre i 10 -15 minutter.