Moussekage med brownie, skovbær og havtorn

10-12 personer
Glutenfri

En rigtig dejlig frisk moussekage med havtorn og dejlige skovbær. I bunden er der en dejlig svampet brownie.

Kagen er pyntet som en smuk buket blomster omkranset af et marmoreret marcipanbånd.

Ingredienser

BROWNIEBUND

150 g god mørk chokolade
150 g lyst rørsukker
150 g smør
3 æg, str. M/L
15 g mandelmel

HAVTORNMOUSSE

3,5 blade husblas
3 spsk lyst rørsukker
300 g havtorn
2 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
3 dl piskefløde

SKOVBÆRMOUSSE

3 blade husblas
225 g skovbær
3 spsk lyst rørsukker
1,5 økologisk citron, skallen og saften heraf
3 dl piskefløde

KARAMELLISERET CHOKOLADESMØRCREME

70 g lyst muscovadosukker
1 spsk lys sirup
1 spsk vand
120 ml piskefløde
250 g god gold chokolade
150 g smør, blødt
mørk rosa, orange og mosgrøn pastafarve

MARCIPANBÅND

250 g ren rå marcipan
125 g flormelis
25 g glukosesirup
hvid, orange og rosa pastafarve

Fremgangsmåde Udskriv

1
BROWNIEBUND

Kom chokolade, sukker og smør over et vandbad og lad det hele smelte ved middelvarme. Tag det af varmen når sukkeret er opløst. Pisk æg i chokoladeblandingen et ad gangen og vend herefter mandelmel i blandingen. Kom dejen op i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag browniebunden ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Lad bunden køle af på en bagerist. Fjern kageringen fra bunden og rengør kageringen.

2
HAVTORNMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom sukker, havtorn, vanilje, citronskal- og saft op i en gryde og bring i kog. Lad det simre i ca. 10 minutter under låg ved middelvarme. Sigt herefter havtornene fra så du har saften tilbage. Rør den udblødte husblas ud i saften. Lad saften svale. Pisk fløde til en let skum og vend forsigtigt sammen med havtornsaften over et par omgange. Kom moussen op i en sprøjtepose.

Befri browniebunden fra kageringen. Rengør kageringen. Placér ringen omkring bunden igen og for med et stykke kageplast langs kageringens kant. Hæld moussen over bunden. Giv kagen et par lette bank mod bordpladen så du undgår luftbobler. Stil derefter kagen på frys i minimum 4 timer.

3
SKOVBÆRMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom sukker, bær, citronskal- og saft op i en gryde og bring i kog. Lad det simre i ca. 10 minutter under låg ved middelvarme. Sigt blandingen så du kun har saften tilbage. Rør den udblødte husblas ud i saften. Lad saften svale kort. Pisk herefter fløde til en let skum og vend forsigtigt sammen. Kom moussen op i en sprøjtepose.

Hæld moussen over kagen. Giv kagen et par lette bank mod bordpladen så du undgår luftbobler. Stil kagen tilbage på frys i minimum 4 timer.

4
KARAMELLISERET CHOKOLADESMØRCREME

Bring sukker, sirup og vand i kog og lad koge ind til en gylden karamel/sirup. Tag gryden af varmen. Varm fløde op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld forsigtigt den varme fløde op i karamellen. Rør godt mens det bobler op.

Hak chokolade fint og hæld op i karamelblandingen og rør godt sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen på en røresmaskine i ca. 5-10 minutter. Tilsæt smør lidt efter lidt og pisk chokoladecremen luftig. Del portionen i to lige store dele. Kom et par skefulde i en lille skål. Indfarv de store portioner i orange og mørk rosa. Indfarv den lille i grøn. Stil cremen på køl i 20-30 minutter eller til den skal bruges.

Pisk kort hver portion igennem. Kom den grønne creme i en sprøjtepose med en bladtylle. Placér et stykke husholdningsfilm på bordpladen. Fordel de to store portioner herpå og rul sammen. Klip hul i den ene ende. Kom hele rullen i en sprøjtepose evt. med en adapter, så du kan skifte tyller undervejs.

Befri kagen fra kageringen og kageplast og placér den på et serveringsfad. Sprøjt blomster og blade på kagens top. Brug den resterende creme til at smøre kagen op som lim til marcipanbåndet.

5
MARCIPANBÅND

Ælt marcipan med flormelis og glukosesirup. Læg den på køl i ca. 30 minutter. Del marcipanen i 3 lige store dele. Indfarv hver portion med hhv. hvid, orange og rosa pastafarve. Tril hver farve ud i en lille stav og pres alle tre sammen. Sno herefter den store stav og kram den sammen. Gentag dette indtil du får den ønskede marmorerede effekt. Udrul et aflangt stykke og skær et marcipanbånd som passer til kagens højde og omkreds med en bølget skæreskive fra By Ditte Julie i den ene side.

Kom marcipanbåndet om kagen og buk kanten forsigtigt ned i toppen af kagen.

Tips

Denne kage er også skøn uden smørcremeblomsterne på toppen, så er du i tidsnød kan de sagtens undlades.

Prøv at skifte den mørke chokolade i bunden ud med hvid chokolade og bag en blondiebund i stedet.