Halloweentærter

6 minitærter

Der er (u)hygge på menuen med de her tærter. Der er masser af smag af efterår fra græskar, cake factor og lækre valnødder.

Disse mini tærter er oplagte at servere til efterårshyggen.

Ingredienser

Cremet flødemousse

2 blade husblas
100 g kondenseret mælk
1 tsk vaniljepulver
3 dl piskefløde

MØRDEJ

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
1 tsk cake factor
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Græskar/valnøddefrangipan

100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
20 g brun farin
100 g græskarpuré
1 æg, str. M/L
100 g valnødder

i øvrigt

100 g mørk chokolade
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Cremet flødemousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Lun kondenseret mælk og vanilje op ved lav varme – det er vigtigt, at det ikke begynder at koge. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas heri. Lad det svale. Pisk fløde til en let skum. Når mælkeblandingen er lillefingervarm vendes den i flødeskummen lidt efter lidt. Hæld moussen i små toppingforme fra By Ditte Julie (8 cm i diameter) og sæt dem på frys i minimum 2-3 timer eller til de skal bruges.

2
MØRDEJ

Kom flormelis, mel og cake factor op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

3
Græskar/valnøddefrangipan

Ælt smør, sukker og puré godt sammen. Tilsæt æg og rør godt. Hak nødder og vend i.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse. Kom dejen op i 6 små tærteringe (9 cm i diameter) og fjern overskydende dej. Fyld frangipan i tærterne. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærterne køle en smule af i formene og befri dem så fra formene.

4
i øvrigt

Befri mousserne fra deres form og placér en mousse på hver tærte.

Temperér chokolade og kom i et kornet. Pynt med chokolade, som du har lyst – lad dig inspirere af billedet. Lav chokoladespåner ved at hælde den overskydende chokolade ud på en marmorplade eller lignende. Smør chokoladen ud i et tyndt lag. Lad den sætte sig næsten helt på pladen, dog skal chokoladen stadig være en smule blød i overfladen. Brug en chokoladespartel til at skubbe chokoladen frem. Pynt med spåner og guld.

Tips

Moussetoppene kan holde sig i op til 3 måneder på frys, så stres endelig ikke over disse. Du kan nemlig forberede dem i rigtig god tid.

Er du ikke tryg ved at arbejde med chokoladetemperering endnu, så undlad denne pynt. Hold dig i stedet til at pynte med guldstøv – du får stadig et smukt resultat!