Salt Water Taffy
20-25 karameller
Salteater taffy er en slags karamel, der har den lækreste konsistens, og som du helt sikkert har smagt før. Det er klassisk amerikansk slik, som er chewy og smager helt fantastisk. Fremgangsmåden er meget unik, og den kan i høj grad sammenlignes med måden at lave bolsjer på. Hvis du ønsker, at dine karameller skal være lidt mere festlige, kan du blot tilsætte lidt farve til massen.
Ingredienser
Salt Water Taffy
200 g sukker
15 g maizena
1 ¼ dl vand
25 g smør
1 tsk salt
80 g glukosesirup
2 spsk smagsneutral olie
Fremgangsmåde Udskriv
Salt Water Taffy
Kom først sukker og maizena i en gryde. Rør det godt sammen, så der ikke kommer klumper af maizena i massen. Rør dernæst vand, smør, salt og glukosesirup i samme gryde. Kog massen op til 120 grader, uden at røre for meget i den undervejs. Når karamelmassen har den rette temperatur, hældes massen over i en skål, der er smurt med smagsneutral olie.
Lad karamelmassen køle helt af i omkring 30 minutter, til det er muligt at røre ved den med hænderne. Smør hænderne ind i lidt smagsneutral olie, tag karamelmassen op og stræk luft ind i den. Stræk luft ind i karamelmassen, ligesom det var en bolsjemasse. Den skal strækken i ca. 10 minutter, til den bliver hård og mat i farven.
Tril karamelmassen ud til lange pølser på et stykke bagepapir eller en silikonemåtte. Klip karameller ud i passende stykker med en saks, der er smurt med smagsneutral olie. Pak Salt Water Taffy ind i små stykker af bagepapir.
Opbevares på køl eller ved stuetemperatur.