Proteinkugler

20 kugler
Glutenfri
Sukkerfri

Servér disse glutenfri proteinkugler som eftermiddagssnack og ulvetimen er afblæst.

Ingredienser

Proteinkugler

150 g tørrede figner
2 gulerødder
1-2 cm ingefær, frisk
1 spsk kokosolie
2 spsk hampefrø
2 spsk glutenfri havregryn
1 tsk vaniljepulver

Chokoladeovertræk

mørk chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Proteinkugler

Fjern stilken på figenerne. Skræl gulerødder og ingefær og skær ud i mindre stykker. Kom alle ingredienser i en minihakker. Blend til en homogen masse. Tril 20 kugler. Placér på en tallerken eller lignende og stil på køl eller frys kort.

2
Chokoladeovertræk

Temperér eller smelt chokolade. Kom en smule chokolade mellem hænderne og tril en kugle heri. Fortsæt med alle proteinkugler. Stil på køl til chokoladen har sat sig.

Tips

Du kan nemt freestyle på denne opskrift. Skift fx figner ud med tørrede abrikoser eller dadler. Eller brug de frø, du alligevel har i køkkenskuffen.

Skal det gå ekstra stærkt kan du sagtens undlade at trille proteinkuglerne i chokolade også.