Fødselsdagstærter med jordbær, rabarber, marengs og markron
6 minitærter
Jeg er blevet ret vild med de her små portionsanrettede tærter. Det giver bare noget helt andet end en almindelig tærte.
Disse minitærter er med to af mine favoritter nemlig jordbær og rabarber.
Ingredienser
Mørdej
225 g kage hvedemel
90 g flormelis
115 g smør, blødt
3 æggeblommer
MAKRONMASSE
100 g ren rå marcipan
100 g hvidt sukker
1 spsk kagehvedemel
45 g æggehvider
JORDBÆR-RABARBERKOMPOT
100 g jordbær
100 g rabarber
0,5 tsk vaniljepulver
100 g syltesukker
0,5 økologisk citron, skal og saft heraf
Marengs
100 g past. æggehvider
100 g hvidt sukker
0,5 tsk vaniljepulver
I øvrigt
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Kom flormelis, mel og vanilje op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.
MAKRONMASSE
Ælt alle ingredienser sammen. Sørg for at der ingen klumper af marcipan er tilbage. Kom makronmassen på en sprøjtepose.
Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse. Kom dejen op i 6 små tærteringe (9 cm i diameter) og fjern overskydende dej. Fyld makronmasse i tærterne. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Befri dem straks fra formene.
Brug den overskydende mørdej til at udstikke små kiks med en udstikker med bølger fra By Ditte Julie (ca. 5-6 cm i diameter). Bag de små kiks mellem to By Ditte Julie airmåtter ved 190 grader varmluft i 8-10 minutter.
JORDBÆR-RABARBERKOMPOT
Skær jordbær og rabarber i mindre stykker. Kom alle ingredienser i en gryde og bring i kog. Lad koge til sukkeret er opløst og rabarber er kogt møre. Lad den køle og kom i en sprøjtepose.
Marengs
Pisk æggehvider skummende og tilsæt sukker og vanilje lidt ad gangen. Pisk herefter massen til en luftig marengs. Fyld marengsen i en sprøjtepose med en stjernetylle. Sprøjt en krans af marengs på hver tærte.
I øvrigt
Fyld midten af kransen med kompot. Placér en mørdejskiks på hver. Pynt med flag af marcipan.
Tips
Disse tærter kan selvfølgelig sagtens serveres til andre højtider eller sammenkomster end fødselsdage, undlad blot marcipanflagene og du har små portionsanrettede tærter med mazarin og jordbær/rabarberkompot.