Fødselsdagsvandbakkelser med flag, chokolade og karamel
14-16 vandbakkelser
Jeg er vild med vandbakkelser, og når du først har knækket koden, så er det slet ikke så svært. Kom det fyld og creme i, som du bedst kan lide! I denne opskrift har jeg lavet en blød chokoladecreme og drysset med kakao.
Ingredienser
KRAKELERET DEJ
100 g kage hvedemel
100 g lyst rørsukker
85 g smør, blødt
CHOKOLADECREME
2,5 blade husblas
115 g god mørk chokolade
50 g hvidt sukker
200 g æggeblommer
230 ml piskefløde
VANDBAKKELSER
150 g smør
2 spsk lyst rørsukker
3 dl vand
150 g kage hvedemel
3-4 æg (oftest 3,5 æg)
I øvrigt
4 dl piskefløde
Saltkaramel
0,5 ds dulce de leche
1 nip havsalt
MARCIPANLÅG
150 g ren rå marcipan
75 g flormelis
15 g glukosesirup
I ØVRIGT
2 spsk kakaopulver
50 g god mørk chokolade
Fremgangsmåde Udskriv
KRAKELERET DEJ
Ælt det hele godt sammen med hænderne. Udrul herefter dejen ud mellem to stykker bagepapir (2 mm i tykkelse). Læg dejen på køl eller frys.
CHOKOLADECREME
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokolade fint. Pisk sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps. Varm 230 ml fløde op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og hæld æggesnapsen i fløden. Kom gryden tilbage på middelvarme og pisk konstant, til massen begynder at tykne. Det er vigtigt, at massen får tid til at tykne, men den skal samtidig ikke have så længe, at den bliver til røræg. Tag gryden af varmen og rør chokolade ud heri. Rør herefter husblas heri. Hæld cremen i et fad (så køler den hurtigere) og dæk til med husholdningsfilm helt ned på cremens overflade. Kom på køl i minimum 1 time (den må ikke være mere end 5 grader varm).
VANDBAKKELSER
Kom smør, sukker og vand op i en gryde og bring det i kog. Når smørret er smeltet, og det koger tages det af varmen. Sigt mel og kom det hele i på én gang. Rør dejen sammen med en grydeske. Sæt gryden tilbage på varmen og rist melbollen af i et par minutter. Lad dejen køle lidt af i en skål.
Tilsæt et æg af gangen i dejen. Dejen skal i hvert fald have 3 æg, men slå det sidste æg ud i en lille skål og pisk det sammen, så du har mulighed for at tilsætte et halvt æg mere til dejen. Pisk hvert æg i dejen med en håndmixer med dejkroge. Det vil ligne at dejen skiller hver gang du tilsætter et æg, så pisk grundigt mellem hvert æg, så dejen samler sig igen. Efter 3 æg tilsættes cirka. 0,5 æg yderligere og der piskes godt. Tjek om dejen er klar, eller om den skal have det sidste halve æg. Du tjekker dejen ved at trække en finger gennem dejen og se om dine spor bliver stående.
Er dejen klar, hældes den på en sprøjtepose, hvorefter der afsættes 70-80 vandbakkelser på to bageplader beklædt med bagepapir. Tag den krakelerede dej fra køl/frost og udstik 70-80 runde bunde (ca. 3 cm i diameter) og placér dem oven på hver vandbakkelse. Bag dem herefter ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Du må IKKE åbne ovnen før der er gået 35 minutter, ellers vil de klaske sammen. Afkøl vandbakkelserne på en bagerist.
I øvrigt
Tag cremen ud fra køleskabet, og pisk den lind med en elpisker. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den sammen med den kolde vaniljecreme. Fyld cremen i en sprøjtepose.
Saltkaramel
Rør ingredienser godt sammen.
Skær et lille hul på størrelse med en tokrone i toppen af hver vandbakkelse og sprøjt først chokoladecreme i vandbakkelserne og dernæst en smule saltkaramel.
MARCIPANLÅG
Ælt ingredienserne godt sammen. Rul marcipanen ud i 2 mm tykkelse og udstik 14-16 marcipanlåg med en udstikker med bølger fra By Ditte Julie, der passer til vandbakkelserne.
I ØVRIGT
Drys vandbakkelserne med kakao og placér marcipanlåg herpå. Temperér chokolade og kom i et kornet. Pynt som du ønsker.
Tips
Prøv at lave din egen karamel efter denne opskrift. Jeg laver tit en god portion og har stående. Den holder sig fint et par uger på køl.
Frygt ikke for de mange steps i denne opskrift. Du kan fint undlade et step eller to, hvis du ikke har tid.