Sukkerfri og glutenfri tærter med avokadocreme og bær

Skærmbillede 2017-10-18 kl. 21.36.14Sukkerfri og glutenfri tærter med avokadocreme og bær. Wauw de er gode og meget overraskende! De er for at sige det lige ud – vanvittig gode!

Disse tærter med avokadocreme og bær er perfekte som det sjove “søde” indslag til morgenmaden/brunchen, til den søde eftermiddags kaffe, desserten eller bage kagen fordi, du trænger.

Derfor er disse tærter sunde:

Der er tænkt over ingredienserne i denne tærte og hvis du er ligesom jeg og Tina Lykkegaard, der gerne vil vide hvorfor disse tærter er sunde, skal du endelig læse videre 😉 Tina og jeg har leget i køkkenet sammen til din fordel.

Avokado indeholder store mængder sundt fedt, som kroppen bruger i en masse kropslige processer. Alle kroppens celler, som bla. bruges til hår, hud og negle er omgivet af fedt, så det er vigtigt at få sundt fedt hver eneste dag. Ikke nok med den sunde fedt, får du også E-vitamin, C-vitamin og magnesium, som har en gavnlig effekt på vores muskler. Faktisk siger man at, skulle man ud på en øde, så skulle man tage avokadoer med, fordi de er spækket med så mange sunde nærringstoffer, vitaminer og mineraler.

Mandler indeholder ca. 40 % e-vitamin som er en kraftig antioxidant, hvilket betyder at det beskytter din krop indefra mod skavanker. Jeg kalder også antioxidanter for kroppens indre soldater. Læg gerne dine mandler i blød som her, for så optager du dem langt bedre.

Kokosolie er ret fantastisk. Kokosolie er jo rent fedt, men indeholder store mængder laurinsyre, som virker også anti-bakteriel og svampedræbende, hvilket vil sige, at dårlige bakterier i fordøjelsen vil blive slået ihjel. Det bliver din fordøjelse kun glad for! Kokosolie holder også vores energi stabil, så vi ikke falder i slikdåsen om eftermiddagen.

Sukkerfri og glutenfri tærter med avokadocreme og bær

6-8 små tærter eller en tærte (ca 18-20 cm diameter)

TÆRTEDEJ
100 g mandler (udblødte i 8 timer)
100 g dadler uden sten
4 spsk kokosolie
1 nip salt

Udblød mandlerne i vand (gerne natten over). Blend de udblødte mandler sammen med dadler, kokosoile og et nip salt. Pres massen ud i tærteformene, og stil tærterne på frost i ca. 1 time.

AVOKADOCREME
2 modne avokadoer
1 banan
1 spsk ayave sirup
2 øko lime, skal og saft

Kom avokado, banan, sirup, limeskal og -saft op i en foodprocesser eller miniblender og blend cremen glat. Kom cremen på sprøjtepose. Tag tærter fra frost og kom avokadocremen heri.

I ØVRIGT
friske bær
skovsyrer

Pynt af med dine yndlings bær og lidt skovsyrer.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (13)
  1. De små tærter ser virkelig lækre ud. Kan kokosolien erstattes af noget andet ? (når man nu ikke er vild med smagen af kokos). Tak 🙂 Barbara

    1. Du kan slet ikke smage banan i moussen. Den giver kun fedme – brug evt. en lidt mindre moden banan.

  2. Kan man bruge andet end avokado til cremen? Jeg er allergisk, men synes at det ser voldsomt lækkert ud! 😍

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.