Glutenfri brownie med smuk topping

Jeg udviklede denne opskrift til BT for en måneds tid siden, idet jeg er blevet fast dessertkok for BT. Jeg elsker at inspirere til nemme og velsmagende løsninger i køkkenet, men går aldrig ned på pynt – det er vigtigt, at det enkelt, men ligner en million. Ja, undskyld, men jeg synes faktisk denne brownie er så smuk og lige løftet en smule fra den traditionelle.

glutenfri brownie

Glutenfri brownie, hvorfor det? Jeg kan faktisk bedst lige, når der ikke er mel i en brownie. Synes den bliver mere svampet og kompakte. Lige som jeg synes en brownie skal være. En brownie skal ikke være rå i midten eller knase af sukkerkorn, men være svampet og en smule kompakt/bastant. Sådan elsker jeg den.

brownie uden mel

Du kan jo lege med toppingen. Tømme dine skabe og skuffe for en masse lækkerier, så ikke det går til spille. Du kan også vælge at pynte den helt i grøn, gul eller lyserød eller hvad ved jeg, hvis du har et team til din fest.

glutenfri brownie med smuk topping

Glutenfri brownie med smuk topping

Til ca. 12 personer

BROWNIE
200 g god mørk chokolade
200 g lyst rørsukker
200 g smør
6 æg, str. M/L
1 dl mandelmel

Kom chokolade, sukker og smør op i e gryde og smelt ved middel varme. Tages af varmen når sukkeret er opløst. Pisk æggene i massen, og tilsæt herefter mandelmel. Kom dejen op i en firkantet form (22 x 22 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 35-40 min. Lad kagen køle af i formen.

CHOKOLADECREME OG TOPPING
100 g god mørk chokolade
1 dl piskefløde
20 g smør i tern
50 g mandler
25 g usaltede pistacienødder
chokoladekugler
2 håndfulde mini skumfiduser

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet (fløde på ikke koge). Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt i massen. Tilsæt smørret og rør chokoladen blank og glat. Smør chokoladencremen udover kagen.

Hak mandler og pistacienødder mellemgroft. Kom mandler, pistacienødder, chokoladekugler og skumfiduser op i en skål og vend det sammen. Drys det ud over kagen og pres det forsigtigt ned i chokoladen. Stil kagen på køl til dagen efter.

glutenfri svampet brownie

brownie med mørk chokolade

nem opskrift på brownie

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (18)
 1. Hej Ditte.
  Hvorhenne køber du dit kantfolie? Synes det er svært at finde rundt i de forskellige slags 🙂 og hvorhenne har du købt dine forme til mousse bomber?

  1. Den kagefolie jeg anvender har du desværre ikke mulighed for at købe. Men mange har efterhånden en kagefolie/kageplast i ok kvalitet. Jeg har shoppet forme hos Kunst og Køkkentøj.

 2. Hej Ditte
  Har tænkt mig at lave denne kage i morgen til min fødselsdag. Kan jeg godt lave hele kagen med topping dagen før?❤️

 3. Hvor mange dage før servering kan man bage selve kagen? Og hvor mange timer før kan man smække toppingen på? ☺️

 4. Hej.
  Jeg vil bruge denne opskrift til en stor lagkage som jeg skal bage.
  til 50 prs.
  Hvor meget skal jeg gange opskriften op med til denne lagkage.
  jeg vil lægge den sammen med hindbær & lemon mousse , tænker der søde og syrligt vil være godt.
  Hvilket bund vil du afslutte med, det skal være glutenfri,
  På forhånd tak
  MVH Anita

  1. Årh ha det ved jeg ikke. Måske en 4-5 gange er mit bud. Synes ikke du skal afslutte med en bund 🙂

 5. Hej Ditte.
  Hvor har du købt dine chokoladekugler henne, som passer så flot i farven til den røde skovsyre?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.