Opskrift på kiksekage uden palmin

Cremet kiksekage uden palmin! Ikke at jeg har noget imod palmin, men… Jeg har lavet en moderne kiksekage, hvor jeg har brugt æggeblommer til at gøre chokolademasse dejlig cremet. Smager himmelsk!

Jeg arbejder lige pt. på en masse nye projekter! Som I virkelig mange. Jeg mangler seriøst timer i døgnet! Denne moderne kiksekage poppede op i mine tanker i forbindelse med nogle af mine nye projekter. Jeg havde lige et ledigt øjeblik imellem en masse andre kager og VUPTI!

opskrift på kiksekage

Jeg kan ikke helt finde ud af om den passer ind i mit nye projekt, så derfor får du opskriften. Jeg tror nemlig jeg skal lege lidt videre med ideen.

Jeg må meget snart fortælle jer mere om mine projekter. Når man laver det jeg laver, så er der oftes mange “måsker” og åbne døre. Det er derfor jeg er så stille indtil det er helt sikker og det bliver til noget. Men shit jeg glæder mig til at måtte fortælle jer en masse, for jeg er selv så spændt!

opskrift kiksekage uden palmin

opskrift på kiksekage med chokolade

MODERNE KIKSEKAGE

til 6 personer

VANILJE-HINDBÆR KIKS
1 god vaniljestang
60 g flormelis
150 g hvedemel
2 tsk hindbærstøv
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt flormelis. Smuldr vaniljesukker, flormelis, hvedemel, hindbærstøv og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time. Udrul herefter dejen tyndt, og udstik 2  runde kiks (14-15 cm i diameter). Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 7-10 min. Lad dem køle ned.

KIKSEKAGE
55 g smør
125 g god mørk chokolade, 70 %
1 spsk flormelis
1 past. æggeblomme

Smelt smørret i en gryde. Hak chokolade fint, og rør det ud i det smeltet smør til en glat masse. Rør flormelis og æggeblommer sammen og vend det i chokolademassen. Fyld chokolademassen ned i to spiralforme (tourbillon 14 cm i diameter). Stil dem på køl   i mindst 3 timer eller gerne natten over.

IØVRIGT
chokoladekugler
frysetørrede hindbær
chokoladepynt (spiraler)
rød skovsyrer

Jeg pyntede dem forskelligt, og med hvad jeg havde liggende i mine skuffer. Synes du skal gøre det samme 🙂

kiksekage uden palmin

kiksekage chokolade hindbær

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (15)
 1. Hej Ditte. Prøv at bytte smør flormelis og æg ud med kondenseret mælk. En hurtig og nem genvej til en løkker kiksekage. Mvh Berit

 2. Hej Ditte. Den lyder virkelig lækkert! Jeg er dog lidt udfordret mht. hvodan kagen skal samles til sidst. Er det bare helt logisk med kiks, chokolade, kiks og så chokolade? Skal der nogen mellem hvert lag🙈

  1. Hej Julia
   Du kan blot ligge chokoladenspiralen op på en kiksebund. 🙂 Du får sådanne to kiksekager.

   1. Hej Ditte. Jeg sidder med den samme tvivl men forstår samtidig ikke helt dit svar. Denne opskrift er til 6 personer, er det så når man tager udgangspunkt i den ene eller begge bunde? Og chokoladen på toppen, er det kun til den ene bund eller er der regnet med til to bunde?

 3. Hej Ditte.
  Så fin en form, har købt den og lavet den lækre kage, men kan den bruges til andet en kiksekage?

 4. Hej Ditte.
  Tak for alle de vildt lækre kager på din blog.
  Din kiksekage inspirerede mig til at lege med min egen version, mums mums.
  Jeg halvederede chokoladelaget og lavede et pralinelag i stedet for og så med en mandelkiks i stedet for vanilje. Det var nu ikke helt tosset.
  Mvh. Christine

 5. Hej Ditte, jeg har købt din seneste bagebog hvor der er nogle tærter med limecreme i tourbillonform. Jeg kan simpelthen ikke få cremen ud af formen uden at den går i stykker. Cremen er for blød selvom den jar stået på frys i et døgn. Har du et trick til hvordan formen fungerer. Tak på forhånd.

  1. Da det er en gelé kommer den ikke til at sætte sig. Så det er vigtigt, at du fylder formen nok op til, at du kan hive den op og massen når op om rillerne. Giver det mening? 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.