Påskeæg som små cheesekager med citron og pistacie

Ingen påske uden påskeæg! Men chokoladepåskeæg har jeg efterhånden lavet i så mange år, og jeg elsker det, men i år skulle jeg prøve noget andet, og ikke mindst min nye silikoneform. Som laver de smukkeste påskeæg.

pistacie citronkage

Små påske cheesekager fyldt med citron og pistacie. Jeg forelskede mig i tanken om, at lave nogle fine dekorationspåskeæg til påskebordet, og fik straks tanken – de skal også kunne spises. Derfor trillede jeg mine små cheesekager (påskeæg) i hakkede gørnne pistacienødder. Det skal forestille mos 😉

Forår og påske i et lille æg (kage)!

påskekage som påskeæg

 

Påskeæg som små cheesekager med citron og pistacie

5 små påskeæg

PISTACIEMOUSSE
35 g usaltede grønne pistacienødder
25 g flormelis
45 g mascarpone
45 ml piskefløde

Pistacienødderne blendes til mel sammen med flormelissen. Kom herefter pistaciemelet i en skål og rør mascarponen ud i. Fløden piskes til en let flødeskum og vendes i pistaciemassen. Hæld moussen på sprøjtepose og fordel moussen i 10 små halvkugleforme (3 cm i diameter). Stil dem på frost min. 1 time eller gerne flere dage i forvejen. Så er de lavet og klar til brug.

OSTECREME
1,5 blade husblas
150 g flødeost naturel
1/2 dl creme fraiche 18%
50 g flormelis
1,5 tsk vaniljesukker
1 økologisk citron, saft og skal
1,5 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaften op over vandbad sammen med den udblødte og afdryppede husblas. Når al husblassen er opløst fjernes skålen fra vandbadet. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften, og kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde. Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.

Hæld massen på sprøjtepose og fordel lidt af massen i formen (jeg brugte SilikonMart æggeform). Befri pistaciehalvkuglerne fra formen og samle 5 hele kugler. Placer en pistaciekugle i hver æggeform (se billede), og luk formen med låget. Fyld resten af æggene op med ostemasse. Giv formen nogle lette bank, og stil den på frost i mindst 3-4 timer eller til du skal bruge dem. Kan holde sig på frost i 2-3 måneder.

I ØVRIGT
100-150 g grønne pistacienødder
spiselige blomster

Befri mousseæggene fra formene, og lad dem stå på en tallerken og tø op i overfladen (ca. 20 min). Hak pistacienødderne fint og tril forsigtigt mousseæggene heri. Dekorer/pynt af med en spiselig blomst eller det du selv ønsker.

påskekage cheesecake

påskeæg

forårs kage

DEL
VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.