Rabarber cheesecake // luksus udgave

Så delikate rabarber cheesecake. De er forfinet som en dessertudgave af en rabarber cheesecake. Men har du ikke de små forme, kan du sagtens lave en “stor” cheesecake (ca. 18-20 cm i diameter).

Rabarbersæson

Rabarbersæsonen er så småt i gang, når det kommer til vores egne haver. Men ellers skal du nok lige forbi et grønttorv eller et større supermarked, hvor de er heldige at have de første rabarberstave. Jeg har været heldig at finde rabarber flere gange i Torvehallerne.

Denne dessert udviklede jeg til BT, som jeg er fast dessertkok for hver 4. uge.

Rabarber cheesecake

Til 4 desserter

OSTECREME MED HVID CHOKOLADE
1 blade husblas
40 g hvid chokolade
1/2 polynesisk vaniljestang
25 g flormelis
80 g flødeost naturel
0,5 dl cremefraiche 18 %
1 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak i mellemtiden chokoladen og smelt den i en skål over vandbad ved middel varme. Når chokoladen er smeltet, tages skålen op – lad chokoladen svale, mens du tilbereder resten. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule flormelis. Rør vaniljesukker, flormelis, flødeost og cremefraiche godt sammen i en dyb skål. Tilsæt den afkølede hvide chokolade og rør det hele godt sammen til en jævn creme.

Vrid husblassen fri for vand og smelt den over vandbad sammen med 2 spsk piskefløde. Hæld dernæst husblassen i en tynd stråle ned i ostecremen, mens du hele tiden rører det hurtigt sammen for at undgå, at husblassen klumper. Pisk resten af fløden til en let skum og vend den sammen med ostecremen. Kom flødeostecremen i en sprøjtepose og fordel ostecremen i 4 aflange forme (eller små kageringe). Stil dem på frost i mindst 3 timer eller til du skal bruge dem. (De kan holde sig i op til 3 måneder på frost).

MØRDEJ
150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad,og læg den på køl i mindst 1 time. Udrul herefter dejen i 3 mm tykkelse og udstik 4 bunde, som passer til ostecremensform. Bag dem ved 190 grader varmluft i 8-10 min.

RABARBERGELÈ
4 blade husblas
1 vaniljestang
100 g lyst rørsukker
300 g rabarber
1 dl hyldeblomstsaft, koncentrat

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand imens. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en skrab kniv og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, rabarber og hyldeblomstsaft op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i 15 min. Sigt rabarber og vailjestangen fra væden og pres det sidste saft ud af rabarberne. Rør den udblødte husblas ud i den varme rabarbersaft. Lad det savle ved stuetemperatur i 1 time ca. Det skal være lillefingervarmt.

SAMLINNG: Befri ostecremen fra formen og placer dem på en rist med et fad under. Hæld forsigtigt rabarbergeléen ud over dem. Kan være geléen skal hældes ud over ostecremen flere gange. Placer dem bagefter på mørdejsbunden.

PYNT
50 g god hvid chokolade
chokoladekugler i rosafarver
rød skovsyrer

Temperer den hvide chokolade og lav nogle chokoladespiraler (kan sagtens undlades og blot hakke/høvle lidt hvid chokolade). Dekorer og pynt af med chokoladekugler og skovsyrer.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (13)
 1. Skal man ligesom “glaze” ostecremen med rabarbere gelen?? De er vildt smukke.

 2. Smukke. Dine kager er vildt lækre, og jeg har set næsten alle dine videoer på youtube. Går i gang i weekenden med disse, da jeg lige har købt de små forme. Hvor køber du de små chokoladekugler i forskellige størrelse, eller bare hvilket mærke det er.

  1. Tusinde tak 🙂
   De fås hos Speciel Moment, du kan evt. brug rabatkoden DITTE, så får du 3 poser for 150,-

 3. Fantastisk smukker kager. Hvor meget skal jeg gange op til en springform 20 cm?

 4. Hvor lang tid tager de om at tø op før man kan servere dem? Og skal de være tøet op før man “glazer” dem? ☺️

  1. Det vil tage en små 3 timer på køl før de kan serveres og tøet op. De skal glazes frosne. 🙂

 5. Hej Ditte. Jeg har valgt at lave én stor cheesecake da vi bliver mange. Kan jeg samle kagen dagen før og lade den stå i køleskabet til næste dag? Jeg er bange for at den ikke når at tø op på dagen da jeg først kan samle den hen over middag og det er en springform på 28. Knus

 6. Hej Ditte. Jeg har valgt at lave én stor kage da vi bliver mange. Kan jeg samle kagen dagen før og lade den stå på køl til næste dag? Jeg kan nemlig først samle kagen tidlig eftermiddag og er bange for at den så ikke når at tø op, da det er en springform på 28. Knus

 7. Hej Ditte. Har du et link til nogle forme der minder om dem eller dem du bruger. og hvis ikke hvad er målene på de forme du bruger så?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.