Små rabarbertærter med mazarin og marengs
18. april 2018

Små rabarbertærter med mazarin og marengs

6 små tærter

Ingredienser

MØRDEJ

1 god vaniljestang
60 g flormelis
150 g hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

MAZARIN

100 g ren rå marcipan
100 g lyst rørsukker
100 g smør, blødt
2 æg, str. M/L
1 økologisk citron, skallen heraf

RABARBERMARMELADE

1 god vaniljestang
100 g syltesukker
200 g rabarber
1 økologisk citron, skallen og saften herag

MARENGS

70 g æggehvider
70 g hvidt sukker
70 g flormelis
lidt pink/rosa pastafarve

Fremgangsmåde Udskriv

1
MØRDEJ

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en kniv. Mas dem sammen med lidt af flormelissen. Kom flormelis, vaniljesukker og mel op i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter.

2
MAZARIN

Ælt marcipan, sukker og smør sammen til en ensartet masse. Tilsæt æg og citronskal, og ælt massen glat. Kom massen på sprøjtepose.

Rul dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og kom mørdejen i formene. Jeg anvendte 6 små tærteringe (7 cm i diameter). Fyld mazarinmassen i de ubagte tærter og bag dem ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad dem køle helt af.

3
RABARBERMARMELADE

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker. Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 minutter til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Tag gryden af varmen. Lad det køle helt ned. Kom marmeladen på glas. Kan holde sig 2-3 uger på køl.

Smør ca. 2 tsk. rabarbermarmelade ud på hver tærte.

4
MARENGS

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret. Pisk det til en sej marengs. Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen. Fordel massen i 3 skåle, og indfarv hver marengsmasse. Jeg havde en hvid, let rosa og mørke rosa. Hæld hver farvet marengsmasse på sprøjtepose med en rund glat, lille stjerne tylle og en stor stjerne tylle. Brug en tærtering til at tegne 6 ens ringe på bagsiden af et stykke bagepapir. Fæstn bagepapiret på en bageplade og afsæt små marengstoppe langs den tegnede kant, indtil du har 6 små marengskranse. Overskydende marengs kan anvendes til at lave små marengs kys. Bag dem ved 110 grader varmluft i 40-45 minutter. Når de er helt afkølet, placeres du på tærterne.

Rabarbersæson = rabarbertærter

Endelig blev det rabarbersæson og det betyder selvfølgelig at jeg har lavet små fin rabarbertærter! Nærmest den bedste tid på året, når man kan lide at bage. Det synes jeg i hvert fald. Rabarbersæson og jordbærsæson kan virkelig noget!

Disse små rabarbertærter med mazarin og marengs smager lige så lækkert som de ser ud! Den sprøde mørdej med smag af vanilje, en saftig mazarinmasse med en syrlig rabarbermarmelade. Toppet med en sød marengskrans – det er smagen af forår.

Kan du ikke lide rabarber, kan du sagtens anvende andre bær istedet for rabarber.

Se flere tærteopskrifter her:

Små smagfulde tærter med blåbær

Små ribstærter

Cookietærter med chokolade

Klassisk rabarbercrumbletærte

Citrontærter m. karamel og saltmarengs

GemGem