Klassisk rabarbercrumbletærte

6-8 personer

En af de helt gode klassikere nemlig rabarber crumble.

Tærten er super nem at lave og servere for sommerens hyggelige aftener og eftermiddage.

Ingredienser

MØRDEJ

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

BAGTE RABARBER

350 g rabarber, friske eller frosne
60 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta

Mazarin

150 g ren rå marcipan
110 g lyst rørsukker
75 g smør, blødt
2 æg, str. M/L
1 citron, saften heraf
1 nip havsalt

Crumble

55 g hasselnødder uden hinde
35 g finvalsede havregryn
55 g hvedemel
35 g lyst rørsukker
80 g smør, blødt

I øvrigt

20 g flormelis
citronmelisse

Fremgangsmåde Udskriv

1
MØRDEJ

Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

2
BAGTE RABARBER

Rens og skær rabarber ud i mindre stykker. Kom dem op i en bageplade sammen med de øvrige ingredienser og bland det godt sammen. Bag ved 190 graders varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle.

3
Mazarin

Ælt marcipan, sukker og smør. Tilsæt æg og salt og ælt godt ind i mazarinen.

4
Crumble

Hak nødder fint. Ælt nødder, havregryn, mel, sukker og smør godt sammen – gerne med hænderne.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Kom dejen i en tærteform fra By Ditte Julie (24 cm i diameter). Smør mazarin ud i den ubagte tærte. Fordel de bagte rabarber over mazarinen og tryk dem forsigtigt ned i mazarinen. Fordel også crumble over tærten. Bag tærten ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Lad tærten køle i formen.

5
I øvrigt

Befri tærten fra formen. Drys med flormelis gennem en si og pynt med citronmelisse.

Tips

Nyd tærten som den er eller nyd den med en god vaniljeis eller en fed creme fraiche.