Små ribstærter

6 minitærter

Små dekorative portionsanrettede tærter med bærmousse og sprød, smørbagt mørdej.

Servér disse minifrugttærter til sommerens fester og arrangementer.

Ingredienser

Ribsmousse

2 blade husblas
200 g ribs, friske eller frosne
2 spsk lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
2 dl piskefløde

MØRDEJ

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
2 tsk vaniljepulver
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Mazarin

75 g lyst rørsukker
75 g smør, blødt
75 g ren rå marcipan
1 æg, str. M/L

chokoladebånd

200 g god hvid chokolade
lilla kakaosmør

I øvrigt

ribs, friske
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Ribsmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom ribs, sukker, vanilje og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre til sukkeret er opløst, og ribsene er kogt møre. Sigt det så du kun har saften tilbage. Rør den udblødte husblas ud i den varme saft og lad det svale. Pisk piskefløde til en let skum og vend saften forsigtigt i flødeskummen. Gør det gerne ad et par omgange så du ikke slår luften ud af skummen. Kom moussen i små toppingforme fra By Ditte Julie (8 cm i diameter) og sæt dem på frys i minimum 2-3 timer eller til de skal bruges.

2
MØRDEJ

Kom flormelis, mel og vanilje op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

3
Mazarin

Ælt sukker, smør og marcipan sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt æg og ælt igen til massen er homogen.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse. Kom dejen op i 6 små tærteringe (9 cm i diameter) og fjern overskydende dej. Fyld mazarin i tærterne og bag dem ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærterne køle en smule af i formene og befri dem så fra formene.

Befri mousserne fra formen og placér en mousse på hver tærte.

4
chokoladebånd

Temperér chokolade og kakaosmør. Indfarv chokolade. Hæld chokoladen ud i et tyndt lag på 6 stykker kageplast med en kagespartel fra By Ditte Julie. Kageplasten skal svare til tærternes omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til tærternes højde (3 cm). Hvis du tegner på dit kageplast for at måle op, er det vigtigt, at du tegner på den modsatte side af, hvor du kommer chokolade på. Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra det overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dine chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og placér båndet langs hver tærtekant. Lad chokoladen sætte sig yderligere inden du fjerner kageplasten.

Fjern forsigtigt kageplasten.

5
I øvrigt

Pynt med ribs og blomster.