Kalenderen siger sommer, og vejret har være dejlig sommeragtigt længe, og derfor er det også allerede tid til at høste hyldeblomster og lave hjemmelavet hyldeblomstsaft.

Det er simpelthen så lækkert! Elsker vi har så meget i vores natur vi kan bruge fornuftigt! Det er en gave at vores natur gemmer på så mange spiselige gotter.

 

Hyldeblomstsaft kan anvendes i sin rene form, eller blandet op med lidt vand eller danskvand. Her i sommervarmen må der også gerne komme en lille sjus i. Du kan også bruge essensen til en omgang hjemmelavet lemonade. Jeg bruger også hyldeblomstsaft i mine kager, cremer og mousser. Derfor skal jeg også i gang med at lave endnu en portion.

HJEMMELAVET HYLDEBLOMSTSAFT

Ca. 3 flasker

900 g lyst rørsukker
1,5 l vand
40-50 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 økologiske lime

Rørsukker og vand bringes i kog
i en stor gryde. Når sukkeret er opløst, tilsættes fintrevet citronskal og limeskal fra en af hver af citrusfrugterne. Citroner og lime skæres i skiver og fjern skal og den hvide hinde grundet bitterhed. Giv dem et let klem, inden de kommes i lagen for at frigive lidt saft. Tilsæt hyldeblomstskærmene (fjern så meget stilk som muligt, da de kan være bitre). Tag gryden af varmen, og lad den køle lidt ned. Sæt gryden på køl i 4 dage. Rør gerne i den mindst to gange dagligt.

Efter 3-4 dage sigtes massen igennem en sigte og herefter et klæde. Pres al saften ud af hyldeblomstskærmene. Hæld hyldeblomstsaften på skoldede flasker, og opbevar på køl.

BLANDINGSFORHOLD
            –  til kager: ufortyndet
            –  til hyldeblomstdrik: 1 del til 3-4 dele vand
           –  til drinks: tilsættes ufortyndet til hvidvin, champagne, vermouth el.lign. eller brugesi aperitiffer.

DEL
VISSKJUL Kommentarer (25)
 1. Hej ditte!
  Du skriver at der skal fintrevet citronskal i..er det alt skal fra de 2 citroner?
  Det ser også ud til at du har skåret hinder mm af citronskiverne du kommer i. Er det for at bitterheden ikke trækkes ud af citronen? Men den kommer vel istedet så fra skalen man har revet i?
  Mvh Charlotte

 2. Spændende med lime i hyldeblomstsaften – det har jeg aldrig prøvet. Sidste år fulgte jeg opskriften fra @Valdemarsro hvor citronskallen sku rives og saften presses i blandingen i stedet for at lægge skiver af citronen med. Det blev super godt men måske sku man prøve det med lime

  Er helt vild med din rabarbersaft, i øvrigt ❤

 3. Du skriver der skal lime i? Hvor i opskriften ville du put det ind henne og er det kun saften eller også skal? 🙂

 4. Beklager du havde svaret – siden var ikke opdateret Kommer der en opskrift på din hyldeblomst is du lavede den anden dag?:)

 5. Lige et spørgsmål mere: kan se du ikke putter citronsyre i saften – det har jeg ellers set i stort set alle andre opskrifter så hvordan kan det være du ikke har taget det med i din opskrift?
  Er spændt på at se din opskrift på hyldeblomstis og håber den også kan laves uden ismaskine

 6. Først og fremmest tak for en masse lækre opskrifter 🙂

  Jeg føler at jeg fulgte opskriften vældig nøje, men synes alligevel at saften blev enormt sød …. Kan det virkelig passe at der skal SÅ meget sukker i?
  Kan man evt. varme saften op igen med noget mere citronsaft? 🙂

  1. Hyldeblomstsaft er sødt. Meget sødt, men jeg synes bestemt ikke den er for meget 🙂 Men du kan bare tilsætte lidt syrer. Måske dine citroner og lime ikke har givet nok saft 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.