Hyldeblomstsaft

3 flasker

Åh.. et glas læskende og friskt hyldeblomstsaft en varm sommerdag er bare noget af det allerbedste.

Jeg foretrækker at lave hjemmelavet saft, da jeg så kan styre, hvor sød jeg ønsker den.

Derudover er det noget af det letteste at lave selv. Giv dig i kast med denne nemme opskrift på en frisk og sommerlig hyldeblomstsaft.

Ingredienser

HYLDEBLOMSTSAFT

900 g lyst rørsukker
1,5 l vand
40-50 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 økologiske lime

Fremgangsmåde Udskriv

1
HYLDEBLOMSTSAFT

Bring rørsukker og vand i kog 
i en stor gryde. Tilsæt citronskal og limeskal fra en af hver af citrusfrugterne, når sukkeret er opløst. Skær begge citroner og begge lime i skiver og skær herefter skal og hvid hinde grundet bitterhed. Giv alle skiver et let klem, og kom dem i lagen for at frigive lidt saft. Tilsæt hyldeblomstskærmene (fjern så meget stilk som muligt, da de kan være bitre). Tag gryden af varmen og lad lagen køle lidt ned.

Sæt gryden på køl i 4 dage. Rør gerne i den minimum to gange dagligt.

Efter 3-4 dage sigtes massen igennem en sigte og herefter et klæde. Pres al saften ud af hyldeblomstskærmene. Hæld hyldeblomstsaften på skoldede flasker og opbevar dem på køl.

Tips

BLANDINGSFORHOLD
–  til kager: ufortyndet
–  til hyldeblomstdrik: 1 del til 3-4 dele vand
–  til drinks: tilsættes ufortyndet til hvidvin, champagne, vermouth el.lign. eller brugesi aperitiffer.