Hyldeblomst is uden ismaskine

Hyldeblomsterne er i sæson og jeg har lige lavet en lækker portion hjemmelavet hyldeblomstsaft og nu skal noget af saften laves om til hjemmelavet hyldeblomst is. Særligt i denne dejlige sommer varme!

Undskyld mig, hvor fantastisk er det lige at være os pt. Tænk vi har det varmere i lille Danmark end mange andre steder i Europa. Jeg synes Danmark er det bedste sted i verden, når vi har sådanne sommerdage/sommeraftner.

Men varmen gør også, at jeg får lyst til kolde drikke og is 🙂 Derfor har jeg lavet disse hyldeblomst is til jer. De er MONSTER gode!

HYLDEBLOMST IS UDEN ISMASKINE

14 små hyldeblomst is

Hyldeblomst is
2,5 dl hyldeblomstsaft (hjemmelavet)
100 g skyr
100 g kondenseret mælk
1 dl piskefløde

Kom saften op i en gryde og lad det koge ind til 1/2 dl. hyldeblomstsirup. Lad det køle lidt af. Rør herefter skyr og kondenseret mælk i lagen. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den i massen. Fordel massen i isformene og stik ispindene heri – glat herefter overfladen. Stil dem på frost i mindst 3 timer, eller til du skal bruge dem. De kan opbevares på frost i 3 måneder.

Hvidt chokoladeovertræk
400 g god hvid chokolade
2 spsk kokosolie

Smelt chokolade og kokosolie i en skål, og hold massen over i et højt glas eller kande (det er nemmere at dybe isene heri). Befri isene fra formen og dyb dem i chokoladen.

tip: smager himmelsk, hvis du tilsætter 1-2 til lakridsgranulat i chokoladen. Men prøv dem endelig først som de er.

Pynt
friske hyldeblomster
spiselig guldstøv og bladguld

Dekorere ispindene med hyldeblomster, bladguld og guldstøv – eller det du har i skuffen/haven.

DEL
VISSKJUL Kommentarer (8)
  1. Så er saften sat på køl, til weekenden vil så prøve at lave isene, ser så lækre ud

    1. Årh det er svært at svare på.. Men noget tid. Følg anvisningen i opskriften, og hold øje. Måske det skal have lidt længere tid 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.