Hindbærlagkage med hjemmelavet vaniljecreme

Reklame for GreenGate

Karla og jeg har været i køkkenet og tryllet en fin hindbærlagkage frem. Kagen er lavet med inspiration fra GreenGates fine stel, serierne EVERYDAY og MARLEY. Da vi tilbage i februar/marts lavede Greengates efterår/vinter katalog, blev Karla helt vild med de to serier. De er også rigtig tøsede.

Vi besluttede os derfor for at lave en ægte prinsesselagkage, der passede til serierne. Du kan vælge at bruge små prinsessefigurer eller at lave en flagranke, hvor der evt. kunne skrives Karla i. På den måde bliver den mere børnevenlig og mere piget.

VOKSEN VERSION

Hvis du tænker: “Den vil jeg gerne lave, men der mangler lidt bid i den”, kan det VARMT anbefales at komme 50 gram mandelsplitter i den færdigpiskede/rørte vaniljecreme. På den måde får du lidt struktur i kagen. Ellers kan der kommes hakkede mandler/nødder i dejen.

Det er en meget klassisk lagkage med den gode smag af vanilje, citron og hindbær. Nærmest en sikker vinder.

HINDBÆRLAGKAGE MED HJEMMELAVET VANILJECREME

Hindbærlagkage til ca. 12 personer

KAGECREME MED VANILJE
1 god vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
20 g maizena majsstivelse
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
2 dl piskefløde

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør maizenaen ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af rørsukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op. Sæt cremen i køleskab til den er helt kold.

Lav i mellemtien bundene. Tag dernæst cremen ud fra køleskabet, og pisk den lind med en elpisker. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den lidt ad gangen sammen med den kolde vaniljecreme. Fyld cremen i en sprøjtepose klar til brug.

VANILJEBUNDE
1 god vaniljestang
3 æg, str M/L
175 g lyst rørsukker
70 g FINAX hvedemel
1 tsk bagepulver
70 g kartoffelmel
1 citron, saften
4 spsk god hindbærmarmelade

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Pisk æg, rørsukker og vaniljekorn til en meget luftig og tyk æggesnaps. Bland hvedemel, bagepulver og kartoffelmel sammen og sigt det ned i æggesnapsen. Tilsæt citronsaft og vend det forsigtigt sammen. Fyld dejen i en springform (22-24 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter til den giver efter ved let tryk. Lad bunden afkøle helt i formen, inden den skæres fri og bagepapir fjernes. Flæk bunden i to lige tykke dele med en savtakket kniv.

Rengør springformen og læg et stykke kageplast ned langs kanten. Kom den ene bund nederst, fordel hindbærmarmelade på bunden og herefter vaniljecremen henover bunden. Placer endnu en bund ovenpå cremen og smør resten af hinsbærmarmeladen ud på bunden. Forbered moussen.

HINDBÆRMOUSSE
2 blade husblas
1 god vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
200 g hindbær
1 økologisk citron, saft og skal
2 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, hindbær, fintrevet citronskal og -saft op i en lille gryde i ca. 10 min. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med hindbærsaften (gerne over 3 omgange). Hæld moussen op i formen og stil kagen tilbage på køl i mindst 3 timer. (Du kan også vælge at sætte kagen på køl til dagen efter).

MARCIPANBÅND
200 g marcipan
100 g flormelis
30 g glukosesirup
Lidt pink pastafarve
1 dl piskefløde, til opsmøring

Ælt det hele godt sammen (undtagen fløden) og kom massen op i en pose og læg på i 30 min. Befri kagen fra springformen og kageplast. Pisk fløden til flødeskum og smør kagens kant op med flødeslum. Udrul marcipanen til et omslag/kant, som passer til kagen og rul den herefter omkring kagen.

I ØVRIGT 
Friske spiselige blomster (roser)
Hjemmelavet marengskys eller færdigkøbte.

Dekorer kagens top med knuste marengskys og pynt af med friske spiselige blomster.

GemGem

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (9)
 1. kan man lave kagen uden kage plast? Eller er der et alternativ til noget som virker på samme måde som kage plast?

 2. Den ser virkelig lækker ud Kan man bruge frosne hindbær i stedet for friske og vil der så skulle mere husblas i?
  Pft. for dit svar.

 3. Jeg forstår det ikke? Kagecremen bliver jo ikke inde i kagen, når man piller pladen af? Hvad gør jeg forkert?
  Mvh Tine

  1. Jeg skal lige være med – piller pladen af? Hvilken en plade – fra springformen eller?
   Hvis din kagecreme fylder ud eller ikke er fast nok, så er det fordi den ikke er kogt længe nok og kogt ordentligt igennem.
   Håber det var det svar du søgte 🙂
   Kh Ditte Julie

 4. Hej Ditte , kan denne kage laves i forveje og fryses ned ? Så venter jeg self med marcipan båndet til den dag den skal bruges 🙂 håber på svar , på forhånd tak

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.