Mini rutebilslagkager

6 minilagkager

Den klassiske, børnevenlige fødselsdagslagkage med små hjemmelavede kakaorutebiler.

Her er det de helt klassiske smage fra kakaolagkagebunde, rutebiler og selvfølgelig flødeskum.

Jeg har bagt små minilagkager, men den kan selvfølgelig også bages som en klassisk lagkage, der senere skæres i mindre stykker.

Ingredienser

rutebiler

400 g flormelis
2 spsk kakaopulver
2 knsp hjortetaksalt
60 g past. æggehvider

Chokoladebunde

6 æg, str M/L
500 g lyst rørsukker
300 g smør
400 g kage hvedemel
4 tsk bagepulver
70 g kakaopulver

I øvrigt

5 dl piskefløde
chokoladeperler

guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
rutebiler

Ælt alle ingredienser sammen og kom massen i en sprøjtepose med en stjernetylle fra By Ditte Julie. Lav små stave (ca. 5 cm i længden) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter. Lad dem køle og knus dem herefter i en pose eller en foodprocessor.

2
Chokoladebunde

Pisk æg og rørsukker til en hvid og luftig æggesnaps. Smelt smør ved svag varme. Bland mel, bagepulver og kakao og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen, mens du tilsætter det smeltede smør. Fordel dejen i en By Ditte Julie silikoneform, 6 store huller og bag bundene midt i ovnen ved 170 grader i ca. 25-30 minutter. Lad bunden køle af i formen inden de befries fra formen.

Del de bagte bunde i tre – se evt. denne video.

3
I øvrigt

Pisk fløde til en sprøjtefast flødeskum og vend knuste rutebiler heri. Kom flødeskummen i en sprøjtepose med en rund By Ditte Julie tylle. Afsæt toppe på 6 bunde og placér 6 nye bunde herpå. Afsæt ligeledes toppe af skum herpå og afslut med endnu 6 bunde. Afsæt toppe af skum på den sidste bund. Pynt med perler og guld.