Citronlagkage

8-10 personer

Her får du opskriften på en skøn fødselsdagslagkage til forårets og sommerens fødselsdage, hvor man ønsker den klassiske kage i lag men samtidig har brug for en let og frisk kage.

Her er det klassiske vaniljebunde med et tvist af citron, en fløjlsblød creme af hvid chokolade og en syrlig med cremet hjemmelavet lemoncurd.

Ingredienser

Lagkagebunde

2 æg, str. M/L
110 g lyst rørsukker
70 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
70 g kartoffelmel
2 økologiske citroner, skallen og saften heraf

Hvid chokoladecreme

200 g hvid chokolade
400 g smør, blødt
400 g flormelis
2 tsk vaniljepulver
400 g flødeost

I øvrigt

6 spsk lemoncurd
påskeæg
gule skovsyre blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Lagkagebunde

Pisk æg og sukker til en luftig og tyk æggesnaps. Sigt mel, bagepulver og kartoffelmel ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen. Tilsæt citronskal fra 2 citroner og citronsaft fra 1 og vend i. Placér en justerbar kagering fra By Ditte Julie (20 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter til den giver efter ved et let tryk. Lad bunden køle helt af i formen inden den befries.

Befri kagen fra sin form. Brug evt. en skarp kniv til at skære forsigtigt langs kanten. Del kagen i 2 lige store dele med en savtakket kniv. Se evt. denne video hvis du har brug for et par tips. Pensl begge bunde med citronsaft fra 1 citron.

2
Hvid chokoladecreme

Smelt chokolade og lad køle. Pisk smør, flormelis og vanilje til en hvid og luftig masse. Rør flødeost og chokolade i smørblandingen. Kom den på en sprøjtepose med en stor rund tylle fra By Ditte Julie.

3
I øvrigt

Placér en bund på et serveringsfad. Smør ca. 3 spsk lemoncurd over bunden. Afsæt toppe af chokoladecreme på hele bunden. Placér den anden bund herpå og smør med endnu et lag af lemoncurd. Afsæt toppe af chokoladecreme langs kanten. Pynt med påskeæg og blomster.

Tips

I denne video viser vi dig, hvordan du deler en enkelt kagebund i flere lagkagebunde.