Konfekt med Amarena kirsebær og portvin

Om mindre end en uge falder der ro over julestress og -jag. Om mindre end en uge sidder vi alle samlet om det smukke juletræ med dem, vi har kær og smovser julegodter og konfekt i massevis. Om mindre end en uge er det JULEAFTEN! Wihuu!

Det er for vildt, at december er gået så hurtigt. Jeg synes, at måneden er smuldret mellem fingrene på mig, og jeg arbejder på højtryk de sidste dage her op til jul, så jeg kan gå på en dejlig laaang juleferie. Det betyder også, at jeg ikke kan nå så meget julebag og juleforberedelser, som jeg havde ønsket. Men man må jo yde, før man kan nyde, og jeg yder virkelig nu, så jeg kan nyde det ekstra meget lige om lidt.

konfekt med kirsebærganache

Konfekten har jeg dog i hus. Jeg har nemlig lavet to slags konfekt, som jeg viste frem på min instagram forleden. Begge slags er blevet vanvittig lækre, hvis jeg selv skal sige det 😉 Og I skal selvfølgelig have opskriften, så I får den ene her: Konfekt med Amarena kirsebær og portvin.

julekonfekt

Jeg glæder mig til at servere konfektstængerne til min gæster i juledagene. De smukke konfektstænger pynter nemlig på ethvert julebord og så smager de altså bare vidunderligt godt. Den sprøde, mørke chokolade er fyldt med et lag nougatpraliné, silkeblød kirsebærganache med portvin og et stykke saltet marcipan nederst. Smagen er dyb, varm og rund – en bid af konfekthimmelen (findes sådan én?). Jeg lover, at dine smagsløg bliver maks forkælet på alle fronter, og det er en perfekt kombination af det sprøde og det bløde.

På toppen har jeg pyntet med de superfine chokoladeperler fra Special Moment (reklame, da eg netop har indgået et længere samarbejde med dem), hindbærstøv og guldstøv. Det behøves ikke, hvis stængerne er en del af et stort konfekt- og godtebord, for de er smukke i sig selv med den helt blanke chokolade. Skal konfekten stå alene, kan du sagtens give den gas med pyntningen. De rosa perler ligner små julekugler og matcher kirsebærganachen indeni, men du kan blot pynte med det, du synes eller har liggende i skuffen.

scepialmoment chokolade konfekt

KONFEKT MED AMARENA KIRSEBÆR OG PORTVIN
8 stænger

CHOKOLADESKALLER
300 g god, mørk chokolade

Temperer den mørke chokolade. Hæld den i chokoladeformen, og bak/ryst chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl imens du fortsætter. Jeg brugte en silikoneform med 8 små stave med flad bund. Du kan sagtens bruge den form, du har i skuffen. Gem overskydende chokolade til at lukke dem med til sidst.

NOUGATPRALINÉ
50 g hasselnødder og/eller mandler
50 g lyst rørsukker
25 g god mælkechokolade
25 g nougat

Rist nødderne i ovnen ved 200 (180 varmluft) i ca. 10 minutter og lad dem køle let herefter. Smelt sukker til karamel i en gryde eller pande. Karamellen skal være let gylden. Tilsæt de ristede og let afkølede nødder og rør rundt. Hæld nøddekaramelmassen ud på et stykke bagepapir og lad massen køle helt ned. Blend herefter nøddekaramelmassen fint. Herefter smeltes mælkechokoladen og nougat over vandbad, og der tilsættes ca. 60-70 g praliné (den første del, du lige har lavet) og rør det godt sammen. Hæld pralinéen på sprøjtepose.

KIRSEBÆRGANACHE
1/2 dl fløde
3 spsk lage fra amerana kirsebær
3 spsk kirsebærlikør/portvin
100 g hvid chokolade, finthakket

Varm fløde, lage og likør op i en tykbundet gryde. Hak chokoladen fint og kom den op i en skål. Hæld den varme blanding op i skålen til chokoladen og rør godt, så chokoladen smelter helt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle lidt af, inden du fylder den i chokoladeskallerne, så den ikke smelter chokoladen.

SALTET MARCIPAN
100 g marcipan
2 gode nip havsalt

Ælt marcipanen sammen med havsalt og rul det ud i 1-2 mm tykkelse på en silikonemåtte. Skær små stave af marcipanen, der passer ned i chokoladeskallerne, så der er luft ud til kanten.

SAMLING: Sprøjt en stav af nougatpraliné i midten af chokoladeskallerne. Fyld derefter med kirsebærganache. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Placer marcipanstavene i chokoladeskallerne og pres dem let ned i kirsebærganachen. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer den gemte chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Skrab forsigtig overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen – gerne på køl, og befri dem herefter fra formen.

I ØVRIGT
chokoladeperler
hindbærstøv
spiseligt guldstøv

Pynt chokoladestavene med chokoladeperler, hindbærstøv og guldstøv. Brug billedet til inspiration.

konfekt how to

konfekt ganache

saltet marcipan konfekt

konfektstave med praliné

DEL
VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.