Konfektbarer med karamelliseret chokolade og figner

Har I styr på alle juleforberedelserne? Hvis I spørger mig, så er det selvfølgelig konfekten og alle de andre julegodter, der er de vigtigste 😁 Og kan man ikke nå det hele, er det bestemt ingen skam at købe sig til lidt ekstra tid her i den travleste måned. Ingen mennesker kan nå at forberede og bage alt selv inden den store aften, hvis der også skal passes et fuldtidsjob, hente unger, købe julegaver og alt det andet. Men skal du prioritere at lave én ting selv, er det klart konfekten. Konfektbarer med karamelliseret chokolade og figner kan man ikke lige købe sig til. De er vanvittigt lækre, så lov mig, at du ikke snyder dig selv for at lave dem til julebordet. De er det hele værd!

chokoladebar med praline

Konfektbarerne er lavet af karamelliseret chokolade og fyldt med krydderpraliné og figenkaramel. Det er en gudemundfuld af karamel, figen og chokolade.

Jeg har pyntet barerne med spiseligt guldstøv, for at give dem prikken over i’et, men det kan du sagtens undlade.

konfekt bar chokolade

KONFEKTBARER MED KARAMELLISERET CHOKOLADE OG FIGNER
6 barer

CHOKOLADESKALLER
350 g karamelliseret hvid chokolade (gold/amber)

Temperer den karamelliserede chokolade. Hæld den i chokoladeformen, og bank/ryst chokoladen ud igen. Skrab overfladen, og stil dem på køl, imens du fortsætter. Jeg brugte en silikoneform, der egentlig er beregnet til is, med plads til 6 barer. Brug den form, du har liggende derhjemme. Gem overskydende chokolade til at lukke dem med til sidst.

KRYDDERPRALINE
50 g hasselnødder og/eller mandler
50 g lyst rørsukker
25 g god mælkechokolade
25 g nougat
1 tsk CAKE FACTOR, kagekrydderi

Rist nødderne i ovnen ved 200 (180 varmluft) i ca. 10 minutter og lad dem køle let herefter. Smelt sukker til karamel i en gryde eller pande. Karamellen skal være let gylden. Tilsæt de ristede og let afkølede nødder og rør rundt. Hæld nøddekaramelmassen ud på et stykke bagepapir og lad massen køle helt ned. Blend herefter nøddekaramelmassen fint. Herefter smeltes mælkechokoladen og nougat over vandbad, og der tilsættes ca. 60-70 g praliné (den første del, du lige har lavet) sammen med CAKE FACTOR og rør det godt sammen. Hæld pralinéen på sprøjtepose.

FIGENKARAMEL
1 dåse karamelliserede figner (jeg brugte den fra Svansø)
2 spsk lage fra de karamelliserede figner

Blend figner og lage sammen i en minihakker.

SAMLING: Fyld først chokoladeskallerne op med 3 spsk figenkaramel. Fyld dernæst skallerne op med krydderpraliné. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Stil dem på køl, mens du forbereder chokoladen. Temperer den gemte chokolade, og hæld den over chokoladerne. Skrab forsigtig overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad dem sætte sig i formen – gerne på køl, og befri dem herefter fra formen.

I ØVRIGT
spiseligt guldstøv

Pensl barerne med lidt spiseligt guldstøv. Brug billedet som inspiration.

konfekt med figener figner

jule chokoladebar chokolade bar

DEL
VISSKJUL Kommentarer (3)
  1. Whauw de ser virkelig lækre ud. Nyder virkelig at følge dig og din blog og de smukke og lækre ting du kreere og ikke mindst se med fra din skønne familie. Nu glæder jeg mig til se Liv og dig i den Store julebagedyst. Rigtig glædelig jul til dig og din familie.

  2. Hej skønneste Ditte

    Mums de ser lækre ud.
    Hvilken temperatur skal den caramelisret chokolelade have?
    Skal man blot gøre som ved hvid chokolade?

    På forhånd tak og glædelig jul

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.