Juleflødeboller som nissehuer

Glædelig 1. december og 1. søndag i advent. WAUW, hvordan blev det lige første december – det er utroligt. Men ikke desto mindre – HEJ DECEMBER !! Hvor jeg dog elsker denne måned.

Jeg har lavet juleflødeboller forklædt som små jule nissehuer med kirsebærskum, bagt marcipanbånd med mørk chokolade og karamelliseret pistacienødder.

julefloedeboller
kirsebaerskum floedeboller

Juleflødeboller med kirsebærskum

ca. 10-20 flødeboller

(Laves de som “almindelige” flødeboller, bliver der ca. 20 flødeboller. Laves de som mine, hvor de er støbt i en form bliver der ca. 10)

CHOKOLADESKALLER
400 g hvid chokolade
75 g kakaosmør
rød pulverfarve

Temperer chokolade og kakaosmør, og vend farver heri. Støb chokoladeskallerne i en form, som du synes ligner nissehuer. Eller vendt med at temperere til du har lavet dine flødeboller og skal “dyppe” dem heri.

MARCIPANBUNDE
50 g ren rå marcipan
25 g hvidt sukker
25 g grønne pistacienødder
25 g mørk chokolade
et nip havsalt

Udrul marcipan i 2 mm tykkelse og udstik bunde, som passer til hulet på de støbte chokoladeskaller ca. 3 cm i diameter. Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 8 min. Lad dem køle af. Smelt sukker på panden og vend nødderne heri. Tag det af varmen og lad det køle af, og blend dem herefter fint. Smelt chokoladen og pensl bunde med chokolade og drys med karamelliseret pistacienødder og lidt salt.

KIRSEBÆRSKUM
250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
4 spsk frysetørret kirsebærstøv
2 tsk vaniljepasta

Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehviderne let, til de skummer, sammen med 1 spsk sukker, og tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 min. Vend frysetørret kirsebærstøv og vaniljepasta i skummet. Kom skummet op i en sprøjtepose, klip et passende hul, og fordel skummet i chokoladeskallerne.

Vend en bund ned i skummet.

I ØVRIGT
50-75 g hvid chokolade
kokosmel
20 g ren rå marcipan

Tril passende kugler af marcipan, og smelt chokoladen. Tril kuglerne i chokolade og herefter i kokosmel. Dyb bundene i chokolade og herefter i kokosmel.

spiselige nissehuer
DEL
VISSKJUL Kommentarer (15)
 1. Hej Ditte
  Hvilken størrelse russian tale bruger du, er det 125 eller 30. Men har du et fif hvordan jeg får de skaller ud af formen? For jeg har vendt og
  drejet den form noget, tænker at skallerne vil knække når de skal ud.
  Dine nissehuer er rigtig flotte.
  Hilsen Charlotte

  1. Hej Charlotte
   Det er de store, jeg har brugt – 125. Hvis chokoladen bliver for tynd, kan skallerne være svære at få ud, så sørg for at lave dem robuste (selvfølgelig uden at blive bastande). Den svære balance 😉
   God fornøjelse med dem.

 2. Hej Ditte.
  hvor henne er dine nisse huer forme fra?
  og kan man lave skallerne på forhånd? da jeg vil skulle lave 20 stk,
  mvh linda

  1. Formen hedder Russian Tale 125 og er købt i Kunst og Køkkentøj. Ja, du kan sagtens forberede skallerne på forhånd 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.